Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

I NAKON ”OSLOBOĐENJA”, SRBI UGROŽENI DF: Produženje pritvora Milu Božoviću nastavak iživljavanja nad njim i našim političkim savezom

Ovo je skandalozan pravosudni presedan, naročito iz razloga što Božović i njegovi advokati ne znaju za šta ga tužilaštvo tereti, čime su mu ugrožena i osnovna ljudska prava, navodi se u ragovanju Demokrtaskog fronta

Produženje pritvora Milu Božoviću predstavlja nastavak iživljavanja nad njim i našim političkim savezom. Ovo je skandalozan pravosudni presedan, naročito iz razloga što Božović i njegovi advokati ne znaju za šta ga tužilaštvo tereti, čime su mu ugrožena i osnovna ljudska prava, navodi se u ragovanju Demokrtaskog fronta.

Iz tog razloga, kako su ocijenili, taj potez Višeg suda je i produžetak kidnapovanja gradonačelnika Budve, ali i otežavanja situacije u najvažnijem turističkom gradu Crne Gore pred nastupajuću sezonu, ovako iznenadno hapšenje i pritvaranje, uoči parlamentarnih izbora, sprečava Božovića da obavlja dužnost predsjednika opštine i da realizuje veoma važne projekte na osnovu kojih je i pobijedio na izborima u Budvi.

“Demokratski front je siguran da se ovakva politička, pravosudna i svaka druga haranga protiv Božovića prvenstveno vodi u susret nastupajućim izborima. Naime, nije nikakva tajna da ne samo pojedine domaće, nego i međunarodne adrese žele nanijeti štetu DF-u i umanjiti njegovu snagu, kako bi oni na koje imaju više uticaja mogli da izvršavaju planove koji su već davno definisani izvan ove zemlje”, kazali su u reagovanju.

Poručuju da se DF, nikada neće povinovati tuđoj volji, kao što i naši građani ne žele da budu puki izvršioci naloga ambasada, a što se tiče konkretne krivične odgovornosti, više smo nego ubijeđeni da će se mnogo namučiti oni koji žele da dokažu njegovu krivicu, a dokazaće samo ono što zna čitava Budva i cijela Crna Gora – da je on nevin čovjek.

“Zato pozivamo još jednom nadležne da dozvole predsjedniku Budve da se brani sa slobode jer on nije nikakav kriminalac, neće otići nigdje i radiće u interesu svog grada i svih građana Crne Gore. U konačnom, treba povesti računa da 50 odsto turističkog priliva Crne Gore ostvaruje opština u kojoj je on prvi čovjek, a većina državne administracije i građana živi upravo od tih prihoda”, zaključuju u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trile
13.05.2023-12:37 12:37

Ovaj ugledni Srbin treba da odleži vjerovatno 20-ak godina robije jer to korumpirani sudije u CG ne bi ni procesuirali ali USA traži.