Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

DF predao listu za izbore u Budvi, Milo Božović nosilac

''Naša izborna lista i program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sledećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast''

Demokratski front Budva obavještava javnost da je danas Izbornoj komisiji Budva predao izbornu listu za izbor odbornika u skupštini Opštine Budva koji su zakazani za 5.jun 2022. godine. Nosilac izborne liste je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši menadžer Opštine Budva Milo Božović, dipl.ekonomista.

“Naša izborna lista i program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sledećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast”, ističe DF.

Na listi se, dodaju, nalazi 55 odsto žena.

“Ovim smo potvrdili da uprkos zakonskom minimumu koji propisuje obaveznu kvotu od 1/3 iskreno vjerujemo da žene zaslužuju više mjesta kako na političkim listama tako i u vršenju vlasti i obavljanju najodgovornijih funkcija u našem gradu. Takođe vjerujemo da će naša lista biti lista sa najmlađim prosjekom godina jer smo pored postojećih kadrova šansu dali i mladima koji trebaju da preuzmu odgovornost za razvoj našeg grada i u tom smislu daju poseban doprinos da naš grad krene putem stabilnosti i razvoja”, uvjeren je DF.

Demokratski front je, navode, izvršio predaju izborne liste jer se u ovom trenutku izborne radnje sprovode po već utvrđenom kalendaru i zakonskim rokovima.

“Upozoravamo političke aktere koji su u Skupštini Crne Gore izglasali neustavne izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi o odlaganju izbora da na današnjem zasijedanju ne ponove grešku i derogiraju Ustav kao najviši pravni akt kao ni Zakon o izboru odbornika i poslanika koji jasno propisuju da mandat lokalnoj skupštini traje 4 godine i da se ne može produžiti nikakvom političkom kombinatorikom”, navodi DF.

Posebno je, tvrde, problematična situacija u Budvi i Tuvtu gdje je Vlada raspustila lokalni parlament i donijela odluku o uvođenju odbora povjerenika koji suspstituiše skupštinu samo u dijelu donošenja neodložnih odluka i čija je jedina funkcija da u prelaznom periodu pripremi ambijent za održavnaje lokalnih izbora.

“Kada imamo raspušenu skupštinu u Budvi onda je valjda svima jasno da u takvom ambijentu ne može doći do odlaganja izbora jer se radi o imperativnim normama ustava i zakona koje se moraju poštovati. Nasilno odlagnaje izbora vidimo kao pokušaj da određeni politički subjekti, svjesni svoje slabosti i lošeg rejtinga u Budvi koji im predstoji, pokušavaju da kupe vrijeme i poboljšaju svoj status”, istuče DF.

Nakon nosioca izborne liste DF u Budvi pod nazivom „Milo Božović-Budva na prvom mjestu! DF“ slijede: Nikola Jovanović, dipl.pravnik; Mladen Mikijelj; dip.ekonomista; Danijela Došljak, dipl.politikolog; Nikola Vučićević, magistaf fizičke kulture; Marijana Božovič, magistar informatike;Jelena Kuljača Savić, dipl.politikolog; Nikola Kralj, dipl.turizmolog;  Slađana Nedović,magistar ekon.nauka; dr Mirjana Gregović, doktor stomatologije; Nebojša Janovič, dipl.ekonomista; Mladen Kažanegra, sportski radnik; Milena Perović, dipl.ekonomista; Kristina Rafailović, menadžer turizma; Mitar Bečić, ugostitelj; Bojana Pićan, dipl.ekonomista; Filip Vujović, dipl.pravnik; Aleksandar Božović, menadžer u biznisu i turizmu; Sanja Vujović, dipl.ekonomista; Miloš Medin, dipl.turizmolog; Anđela Goranović, dipl.prevodilac engleskog i francuskog jezika; Jelena Miković, dipl.ekonomista; Marija Franeta, student ekonomskog fakulteta; Radko Garčević, pravni tehničar; Ivan Radulović, ugostiutelj, Milica Babić, dip.inžinjer poljoprivrede; Milica Radonić, student fakulteta političkih nauka; Milijana Đukić, medicinski radnik; Bojana Matović, dipl.pravnik; Darko Ivanović, dipl.ekonomista; Ivana Liješević, dipl.trener plivanja i profesor fizičke kulture; Tijana Rađenović, dipl.ekonomista; Dragan Radonić, turist.tehničar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve