Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

DF: Manjinska vlada s DPS-om pokušaj poliltičke reanimacije Đukanovića

DF još jednom iskazuje nepodijeljen stav da je formiranje manjinske Vlade uz podršku DPS-a pokušaj političke reanimacije Mila Đukanovića i njegovog spasavanja od krivično pravnog gonjenja

Formiranje manjinske Vlade uz podršku DPS-a pokušaj je političke reanimacije Mila Đukanovića i njegovog spasavanja od krivično pravnog gonjenja, ocijenjeno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

Iz DF-a napominju da će, kako navode, “nakon izdaje, Dritan Abazović i Vladimir Joković postati ikebane zavisne od Đukanovića”.

“DF još jednom iskazuje nepodijeljen stav da je formiranje manjinske Vlade uz podršku DPS-a pokušaj političke reanimacije Mila Đukanovića i njegovog spasavanja od krivično pravnog gonjenja. Nakon hapšenja Vesne Medenice, svakom je u Crnoj Gori jasno, a posebno bi trebalo da bude Dritanu Abazoviću i Vladimiru Jokoviću, da je Milo Đukanović kao vrhovni nalogodavac crnogorskom pravosuđu morao da bude sljedeći na listi GST-a”, saopštavaju iz DF-a.

“Izdajom izborne volje od 30. avgusta od strane URE i SNP, ne da Đukanović neće biti sledeći, već će lično on zakočiti reforme u sudstvu, kako bi zajedno sa najbližim saradnicima izbjegao suočavanje sa svojim nepočinstvima”, rekli su iz DF-a.

Na taj način, kako su kazali, “DPS suštinski preuzima institucije, dok će Dritan Abazović i Vladimir Joković, postati izvrsna ikebana zavisna od Đukanovićevog uticaja”.

“Nažalost, ovom procesu je u značajnoj mjeri doprinio i Zdravko Krivokapić sa svojim ministrima koji su bili protiv demontaže DPS-a, a Spajić i Milatović su se čak i javno hvalili da su ostavili kadrove bivšeg režima na ključnim pozicijama u njihovim ministarstvima. Da se Zdravko Krivokapić više sretao sa onima koji su ga glasali, a manje sa Milom Đukanovićem kojem je na taj način davao legitimitet, sad bi i Đukanović bio u sobi pored Medeničine. Da su Spajić i Milatović u SAD -u od Eskobara tražili podršku za obračun sa nasljeđem Đukanovića, a ne sa liderima DF-a, vjerovatno bi se uz Svetozara Marovića makar i Aco Đukanović našao na crnoj listi”, poručili su iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
22.04.2022-12:52 12:52

A kakva je “ova elita”na slici,sve smrad do smrada,evo Branko u “zavjetriinu”pored stare djevojcine pii.

Crnogorka
22.04.2022-12:56 12:56

Splacine CETNICKE ocete VLADU BEZ CRNOGORACA (DPS) U SVOJOJ MATICI-DJEDOVINI OCETE 1918  -DRAGI BOG  kazni svakog ko god zlo i pomisli a kamoli nanese  CRNOGORCIMA na CRNOGORSKU DJEDOVINU -!

COL
22.04.2022-14:53 14:53

Sveti Vasilije Ostroški i sveti Petar Vetinjski su orokleli svakog izdajnika Crne Gore…Bojte se njihovih kletvi i na treći pas…