Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DF: Katnićev reizbor klasičan obrazac kriminalnog udruživanja

Takođe će, napominju iz DF-a, budućim nezavisnim tužiocima biti interesantno kako je i na osnovu čega Budo Čarapić, muž Ranke Čarapić, poslovao sa profesorom Kneževićem, kojem je dugovao oko 800 hiljada eura, dok ga je ista Ranka istraživala

Ponovni izbor Milivoja Katnića za glavnog specijalnog tužioca od strane Tužilačkog savjeta predstavlja klasičan obrazac kriminalnog udruživanja i stvaranja kriminalne organizacije iz člana 401 i 401a Zakonika o krivičnom postupku, kao i jedan u nizu dokaza zašto međunarodna zajednica crnogorsko pravosuđe kvalifikuje kao kriminalizovano i korumpirano, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF).

foto Logo

“Ima li veće groteske nego da dokazano korumpirani Ivica Stanković kojeg je Milivoje Katnić saslušavao na okolnosti telefonskih razgovora profesora Duška Kneževića i Nena Vujoševića, predlaže Katnića za GST-a, i tako zatvara krug Omerte koja je od tužilačke organizacije napravila Koza nostru. Posebno je zanimljivo da se reizbor Tajnovidca iz Bajramovice ubrzao nakon što je prije nekoliko dana u Srbiji uhapšen Mirko Paja Velimirović, agent provokator Milivoja Katnića, koji je po njegovom nalogu kupio, a zatim uništio 45 kalašnjikova u jezeru Gazivode. Vjerovatno je strah što će sve Velimirović otkriti o aranžmanu sa Katnićem, bio glavni pokretač tradicionalno nepokretnom Ivici Stankoviću, da na brzinu, u jeku hapšenja i procesuiranja poslanika i funkcionera DF- a, zakaže sjednicu Tužilačkog savjeta kako bi se ona neopaženo održala i što prije zaboravila”, navodi se u saopštenju DF-a.

Kako se dodaje, rečenica Milivoja Katnića izgovorena na jučerašnjoj sjednici TS-a : ” Dio političkog establišmenta želi da dođe na vlast i još gore…” znači da je Katnić potvrdio da je izabran kako bi spriječio pobjedu opozicije na izborima.

“U svakoj državi opozicija želi da dođe na vlast i tu nema ništa sumnjivo još od antičkih vremena, jedino je to u Crnoj Gori, po tumačenju GST- a loše i zabranjeno. A to dalje znači da će Katnić uraditi sve što je u njegovoj moći kao što je to uradio i 2016. kako bi kroz montaže, razne zloupotrebe i nasilništvo, onemogućio opozciju da pobijedi na izborima. I umjesto da to bude dovoljan razlog da Tužilački savjet glasa protiv njega, oni ne samo da to nisu uradili, već ga je Ranka Čarapić podržala u njegovoj najavi daljeg progona DF – a. Umjesto da Čarapićka od strane SDT- a bude uhapšena zbog sumnji trgovine uticajem i ispitana na okolnosti u kojima je njenom sinu Mirku, hitnom odlukom Uprave za imovinu od 15. aprila ove godine, dodijeljen posao nabavke kuhinje i vešeraja u vrijednosti od 300 hiljada eura uz brojna kršenja Zakona o javnim nabavkama, ona iz vešeraja TS-a zastidno ohrabruje Katnića da nastavi progone protivnika Mila Đukanovića. Da nije možda ovaj aranžman Čarapićkinog sina bio presudan za promjenu mišljenja ove “ugledne” pravnice iz redova bivših tužilaca, utvrdiće brzih dana nezavisni i hrabri tužioci kojih svakako ima u Crnoj Gori, a koji ne mogu doći do izražaja upravo od raznih Ranki, Milivoja i Ivica”, navodi se u saopštenju.

Takođe će, napominju iz DF-a, budućim nezavisnim tužiocima biti interesantno kako je i na osnovu čega Budo Čarapić, muž Ranke Čarapić, poslovao sa profesorom Kneževićem, kojem je dugovao oko 800 hiljada eura, dok ga je ista Ranka istraživala.

“Ili kako je Čarapićeva firma “Comexport” specijalizovana za uvoz južnog voća posljednjih dvadest godina, a posebno kad je Ranka obavljala čelnu funkciju u fužilaštvu, dobijala poslove na tenderima, po istom principu kao Čarapić junior. A nešto više o tome bi mogao reći i korumpirani bivši gradonačelnik Miomir Mugoša, mada je on odavno ostao bez jezika i još ponečeg. E zato je važno zaustaviti DF da pobijedi na izborima, i mi u potpunosti razumijemo Milivoja i Ranku zašto je njima prioritet borba protiv nas, a ne protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer su oni sastavni dio režimske kriminalne hobotnice. Ali moraju znati da neće pobjeći od ruke pravde, i da će kad tad krivično pravno odgovarati za svoja nepočinstva”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve