Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Demos: Potpisivanjem TU stavljena tačka na pitanje koje je izražavalo društveno i kulturno posrnuće naše zemlje

''Demos će, sa svojom javno dokazanom i isključivom privrženošću opštim interesima, dati doprinos potrebnoj političkoj i javnoj ozbiljnosti koja je uslov da zemlja, makar u poslednji čas, uhvati pravac pravne države, neophodnih reformisistema i oporavka ekonomije''

Jučerašnjim potpisivanjem Temeljnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve i vlade URA, SNP, SDP, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, HGI, koju je zvanično podržavao DPS, stavljena je makar formalno tačka na pitanje koje je po načinu tretiranja i političkim manipulacijama već duže vrijeme izražavalo društveno i kulturno posrnuće naše zemlje, saopšteno je iz Demosa.

Kako navode, u toj operaciji manipulisanja sa građanima i njihovim osjećanjima, posebno mjesto zauzima DPS sa svojim saveznicima koji je držao otvorenim cijelih 10 godina to pitanje, sa raznim obrtima, i kulminacijom u posljednje tri godine kojom su zatvorili krug.

„U svom teatru apsurda koji su držali otvorenim sve ovo vrijeme, politički lideri su zadirući u intimne osjećaje građana ( vjeroispovijest, nacionalna pripadnost…) skretali pažnju sa njihovih koruptivnih radnji, pljačke zemlje i oduzimanja osnovnih životnih prava“, kazali su iz Demosa.

Dodaju da potpisivanje Temeljnog ugovora koincidira sa haotičnim eksperimentima u vršenju vlasti ( iako i jučerašnja sjednica Vlade pokazuje da se besprekorno slažu kada je kadriranje u pitanju), pa je osnovno pitanje u ovom trenutku vrijednosne nizbrdice crnogorskog društava sljedeće: nastavak poltičkog haosa sa svim teškim posledicama, posebno ekonomskim ili – u poslednjem trenutku ozbiljan pokušaj konsolidivanja sistema upravljanja državom na evropskoj agendi, i prije svega, sa snagama koje su pobijedile na poslednjim izborima. I koje se sada nalaze na nekoj vrstipopravnog istorijskog ispita, navode u saopštenju.

„Demos će, sa svojom javno dokazanom i isključivom privrženošću opštim interesima, dati doprinos potrebnoj političkoj i javnoj ozbiljnosti koja je uslov da zemlja, makar u poslednji čas, uhvati pravac pravne države, neophodnih reformisistema i oporavka ekonomije. Upravo ono što su građani očekivali u vrijeme izbora avgusta 2020, i što nažalost velikim greškama i neodgovornošću mnogih nije do sada realizovano“, poručili su iz Demosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
04.08.2022-15:56 15:56

…bravo “DEMOS” /nije slo nego CG /“dobro “ je razumijo ovo izdajničko potpisivanje , nekad lider ove grupice bio gospodin sada politička -kanavaca , koja vidjela komentare DF pa se u gadostima takmiči sa njima —i za ove je “stavljena” tačka ..!.?

ZAGA
04.08.2022-18:23 18:23

Ove sto su, po njihovom obicaju, napisali ovaj komentar na ovaj nacin, Moramo da pohvalimo jer su ODUVEK POZNATI u Manipulacijama i ne odustaju!

Bajo
05.08.2022-03:13 03:13

Kakva je ovo slina .

lekadukadjini
05.08.2022-09:14 09:14

Naturalizovani Albanac Leka jopet u teatru apsurda stvara smutnju u CG.Nije Leka tacka mo zapeta izdajnicki zakon zakonski nije pfimjenjiv jer za prodaju drzave nisu ovlascena cak ni 2 Albanca Abaz i Leka!