Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Demos Nikoliću: Sve veća nervoza u Pandora društvu

''Izražavamo samo žaljenje da mladi Nikolić, sada autor naručenih, tugaljivih pamfleta s ciljem odbrane aktera korupcionaških afera nije izabrao put ozbiljne i dostojanstvene afirmacije na javnoj sceni kako je to ranije i spolja izgledalo moguće''

Iz Demosa su danas reagovali na jučerašnje saopštenje Miloša Nikolića iz DPS-a. Kako navode, reagovanje su uputili povodom “prizemnog pamfleta branitelja lika i djela Mila Đukanovića”.

Iz Demosa poručuju da je, kako kažu, sve veća nervoza u Pandora društvu.

“Ne zna se koliko je Đukanović slomio zube srpskom nacionalizmu, kako to u košmarnom stanju kaže u jučerašnjem intervjuu, onom istom srpskom nacionalizmu sa čijih je pozicija godinama jednako agresivno i primitivno lomio zube drugim narodima, prije svega crnogorskom.

Ono što se pouzdano zna i vidi jeste da je Đukanović slomio kičmu propagandnoj posluzi koja ga još opslužuje.
Zaista nemamo namjeru da se miješamo u izbor Miloša Nikolića da sebe uvrsti u tridesetogodišnju listu poltronskih branitelja Mila Đukanovića – privatnog biznismena, bankara, partijskog predsjednika države, crkvenog reformatora, aktera mučnih korupcionaških afera, osobe koja je sudski procesuirana u materiji organizovanog kriminala u susjednoj Italiji, preduzetnika, sada i u lavirintima Pandorinih papira čiju demistifikaciju traže evropske institucije.

Izražavamo samo žaljenje da mladi Nikolić, sada autor naručenih, tugaljivih pamfleta s ciljem odbrane aktera korupcionaških afera nije izabrao put ozbiljne i dostojanstvene afirmacije na javnoj sceni kako je to ranije i spolja izgledalo moguće. U ispraznom pamfletu Nikolić pokušava da objasni da se Đukanović nije pismom obratio stranim vladama tražeći poništavanje odluka crnogorske Vlade o imenovanju ambasadora i zatraženih agremana, već da je to isto Đukanović uradio na drugi način”, piše u saopštenju Demosa.

Čak i kada bismo povjerovali Nikolićevom obavještenju da Đukanović nije obavjestio strane zemlje pismom već saopštenjem, to ne negira suštinu iste radnje kojom se Crna Gora prilično međunarodno obrukala, navode dalje u saopštenju.

“Takođe je očigledno da branitelj lika i djela dosta kasni sa ovom navodnom ispravkom, imajući u vidu da je verzija o upućenom pismu zvanično i javno saopštena na sjednici Odbora za međunarodne odnose od strane predstavnika resornog ministarstva i to vremenski mnogo ranije (što se može lako provjeriti na snimku održane sjednice Odbora).

Na kraju, čini nam se da bi Đukanović negdje mogao da odmijeni svoje branitelje, recimo učestvovanjem u nekoj emisiji demokratsko-pluralističkog sastava. Posljednji put je to uradio davno, prije više godina u emisiji “Ukrštene riječi” i tom prilikom najprije rekao da nema firmu u inostranstvu, zatim priznao da ima, dakle da je slagao – sve to u nekoliko sekundi!

Evo sada znamo i da je tada sakrio da ima i drugu firmu, nedavno otkrivenu u Pandorinim papirima.

Da li zbog ove sklonosti ka neistini, odnosno obmanjivanju crnogorskih građana Đukanović ima potrebu za Pandora – saopštenjima dežurnog, prizemnog, ogoljenog pamfletiste? Primjetna je nervoza u Pandora društvu, koja će biti sve veća konstituisanjem nezavisnog i profesionalnog sudskog sistema što Evropska unija i naši građani uporno traže”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve