Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Nije bilo dijeljenja resora po kvotama, ni dogovora o personalnim rješenjima

Kako kažu, nije bilo dijeljenja resora po kvotama i nije bilo dogovora o personalnim rješenjima, čemu jasno svjedoči zajedničko saopštenje za javnost

Demokratska Crna Gora odbacila je aktuelne medijske tvrdnje o podjeli resora u budućoj rekonstruisanoj Vladi Crne Gore, navodi se u saopštenju te političke partije.

Naime, tokom razgovora između Demokrata i DF-a kao dva najveća politička subjekta u vladajućoj većini dogovoreno je isključivo ono što je objavljeno u zajedničkom saopštenju za javnost.

“Kako smo više puta saopštili, konstatovana je snažna potreba da se spuste političke, a time i društvene tenzije, da se aktuelnoj situaciji u zemlji pristupi na iskren i partnerski odnos u cilju dobrobiti svih građana, utvrđeno je da su osnaženje i osvježenje aktuelne Vlade potreba Crne Gore, i utvrđen je princip da model rekonstrukcije predloži premijer Zdravko Krivokapićističe se u saopštenju.

Podsjećaju, da je u ovom trenutku raspoloživo samo ministarstvo pravde, dok će za slučaj prihvatanja prijedloga od strane premijera biti raspoloživo još sedam ministarstava.

“Da li će neko od postojećih ministara biti zamijenjen, to zavisi od premijera, jer jedino on ima ovlašenje da predloži eventualna razrješenja, a od parlamentarne većine zavisi da li će predlog biti prihvaćen ili odbijen, piše u saopštenju.

Kako kažu, nije bilo dijeljenja resora po kvotama i nije bilo dogovora o personalnim rješenjima, čemu jasno svjedoči zajedničko saopštenje za javnost.

“Kada dođe vrijeme za dogovor o resorima i personalnim rješenjima, javnost će shodno praksi Demokratske Crne Gore biti u potpunosti informisana o svemu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve