Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Nastavljamo sa proaktivnim djelovanjem radi obezbjeđivanja prosperiteta građana

Kako su naveli, posljednje takvo zakonsko rješenje jeste i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim se predviđa povećanje jednokratnih naknada za novorođenčad sa dosadašnjih 109.07 eura na 900 eura, odnosno 1000 eura umjesto dosadašnjih 130,88 eura za korisnike prava na materijalno obezbjeđenje

Klub poslanika Demokrata saopštio je da će i u narednom periodu nastaviti sa proaktivnim djelovanjem i posvećenim radom radi obezbjeđivanja prosperiteta i ekonomskog osnaživanja svih građana, koji se ogleda kroz nova zakonska rješenja koja se kontinuirano predlažu.

“Nakon što je javnost tokom proteklih mjeseci bila svjedok istorijskih zakonskih rješenja poslanika Demokratske Crne Gore, koja su donijela dječije dodatke za svu djecu do 18 godina, besplatne udžbenike, obeštećenje majkama sa troje i više djece, te veću minimalnu penziju i staračke naknade, socio-ekonomska politika koja donosi prosperitet i ekonomsko osnaživanje svih građana nastavlja se i u narednom periodu”, kazali su iz Kluba poslanika ,,Demokrate – Demos – Mir je naša nacija”.

Kako su naveli, posljednje takvo zakonsko rješenje jeste i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim se predviđa povećanje jednokratnih naknada za novorođenčad sa dosadašnjih 109.07 eura na 900 eura, odnosno 1000 eura umjesto dosadašnjih 130,88 eura za korisnike prava na materijalno obezbjeđenje. Važno je istaći da će se odredbe Zakona primjenjivati od 1. januara 2022. godine te će u skladu sa tim, pravo na pomenutu naknadu imati ne samo oni koji se ostvare u ulozi roditelja u 2023. godini već i svi oni koji su to pravo stekli u 2022. godini. Dakle, za svu djecu rođenu i u cijeloj 2022. godini.

“Ovo znači da će roditeljima koji su u 2022. godini primili naknadu u iznosu od 109.07 biti isplaćena razlika do iznosa od 900 eura i tako zadovoljiti osnovne potrepštine neophodne za boaravak novorođenčeta kući. Takođe, korisnicima prava na materijalno obezbjeđenje koji su primili naknadu u iznosu od 130.88 eura, biće isplaćena razlika do iznosa od 1000 eura”, navode u saopštenju.

Takođe ističu da, azlika u korist građana u odnosu na postojeće zakonsko rješenje je ogromna, gotovo deset puta veća, čime se još jednom dokazuje i na djelu pokazuje da mi kao predstavnici nove parlamentarne većine i oni kao predstavnici stare koja je vedrila i oblačila u proteklih 30 godina nikako nijesmo isti. Oni su brinuli o obrazovanju sopstvene djece, dok mi brinemo o obrazovanju sve djece u Crnoj Gori. Oni su ulagali u sopstvene džepove i predlagali usko interesne zakone, a mi ulažemo u građane i predlažemo opšte narodne. Razlika je jasna i očigledna.

“I tu se nećemo zaustaviti. Usvajanjem ovog predloga samo će se nastaviti misija Demokratske Crne Gore na značajnom unaprijeđenju života svih građana kao i svih kategorija našeg društva. Kao što je svojevremeno obnova škola prije nekoliko godina predstavljala ulaganje u obrazovanje i buduće generacije, ove podsticajne mjere predstavljaju pravu investiciju u naše najmlađe, u budućnost naše države, ali isto tako i najranjivije kategorije, kojima je pomoć prijeko potrebna i koje nikada ne smijemo zaboraviti”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve