Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

DEMOKRATE NAKON IZBORA V.D. UPRAVE POLICIJE: ”Drž'te me da ne izađem iz Vlade”!

Kako saznaje Portal Aktuelno iz vrha Demokrata u partiji Alekse Bečića vlada haos! Dio visokih funkcionera, podržan poslaničkim klubom želi da napusti Vladu, jer smatraju da ih je Spajić prevario i ponizio izrazivši samovolju, dok postoji struja koja bez obzira na sve ne bi da se odriče ministarskih fotelja koje su im lijepo srasle za pozadinu.  

Demokratska Crna Gora, odnosno njeni ministri u Vladi Milojka Spajića, u noći između utorka i srijede doživjeli su veliko poniženje kada i pored svesrdnih napora, nije izabran njihov kandidat za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Vlada Crne Gore u sitne sate, nakon maratonske sjednice koja je prekidana nekoliko puta, imenovala je Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora UP. Prethodno je  odbijen predlog ministra unutrašnjih poslova iz redova Demokrata Danila Šaranovića da za vršioca dužnosti direktora UP izabere Lazara Šćepanovića.

Nakon ovakvog epiloga, Bečićevi politički ameboidni foteljaši bez ideologije i stava upali su u svojevrsni revolt. Ministar Šaranović najavio je da će obavijestiti nadležne da su, kako tvrdi, na sjednici vlade izvršena krivična djela, jer je po njemu Radović izabran protivzakonito.

Na zahtjev Demokrata  prekinuta je jučerašnja sjednica Skupštine Crne Gore i predsjednik parlamenta Andrija Mandić dao je pauzu do daljnjeg.

Demokrate: Da li je ljubav prema fotelji ipak jača od principa?

Javnost je naravno odmah počela da spekuliše da se radi o krizi izvršne vlasti i da je Spajićeva Vlada žestoko poljuljana.

Kako saznaje Portal Aktuelno iz vrha Demokrata u partiji Alekse Bečića vlada haos! Dio visokih funkcionera, podržan poslaničkim klubom želi da napusti Vladu, jer smatraju da ih je Spajić prevario i ponizio izrazivši samovolju, dok postoji struja koja bez obzira na sve ne bi da se odriče ministarskih fotelja koje su im lijepo srasle za pozadinu.

’’Ministri Vladimir Martinović, Dragan Krapović i Momo Koprivica ne žele tek tako da izađu iz Vlade i da se odreknu ministarskih pozicija, već su čvrsti u stavu da epizoda sa izborom direktora UP nije dovoljan razlog da napušte izvršnu vlast. Sa druge strane Aleksa Bečic i Danilo Šaranović žele da napuste Vladu, a u tome ih podržava Boris Bogdanović i poslanički klub’’, rekli su naši izvori.

Demokrate su i u zvaničnom saopštenju juče naglasili da  ’’svi članovi Kluba poslanika Demokrata čestitaju Danilu Šaranoviću, ministru unutrašnjih poslova na dostojanstvenom držanju u odbrani Zakona’’, uz poruku da ima njihovu podršku.

Međutim, kako kažu naši izvori, čini se da Demokrate ipak previše vole fotelje, a pošto su poznati po odsustvu ideologije i bilo kakvih principa, onda je neizvjesno da li će napustiti Vladu samovoljno. Kako kažu naši izvori, sve liči na situaciju kao kad prilikom kafanske čarke neki ’’junak’’ govori ’’puštite me da mu ja pokažem’’, a ustvari moli boga da ga ne pušte.

’’Tako i Demokrate očigledno čekaju da ih neko ’spriječi da ne izađu iz Vlade’, iako prijete napuštanjem. Zamislite samo što bi se desilo recimo sa bolesno ambicioznim kontroverznim Vladimirom Martinovićem da Demokrate izađu iz Vlade. Kako bi on podnio to da ne bude ministar, a više nije ni poslanik, ni predsjednik opštine, a po svemu sudeći nije više ni potpredsjednik partije, ni odbornik… Mnogo vjerovatniji scenario je da Spajić izbaci Demokrate iz Vlade prilikom naredne rekonstrukcije, ali ostaje da se vidi’’, rekli su naši izvori.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mico
14.03.2024-08:42 08:42

Ovijem se nista ne moze vjerovati -Seseljeva skola Demokrate više vole fotelje no leb da jedu !!,

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
14.03.2024-09:07 09:07

Pročulo se eterom da će neki ministri biti abortirani ili da će se samopobaciti, pa je došlo do pobune fotelja i njihov žestok protest. Razgraktale se fotelje do neba se čuje, ne daju da se razdvajaju od sadanjih śedača. Pošto fotelje nijesu živa bića i ne mogu klikovati onda umjesto njih viču veličanstveni nosači veličanstvenih guzica, koje svaki dan brane napadnute fotelje. Da bi sve bilo veličanstvenije, veličanstveni nosači veličanstvenih guzica, izjaviše da od śutra neće śeđeti na guzici već na trbuh, a sve kako te fotelje ne bi bile stalno vrijeđane jer se često u narodu guzica zove pogano… Pročitaj više »

Tara
14.03.2024-09:21 09:21

Cetnik do cetnika..da su posteni ne bi bili zajedno sa Mandicem..pucistom..

cetinje
14.03.2024-10:58 10:58
Reply to  Tara

A nemoj tako,a “nijesu”a oni su posrbice,eto pitaj Zdenku “britku sablju”.

Miro
15.03.2024-13:46 13:46
Reply to  cetinje

Ooooooooo, pravo malo remek djelo. U rangu Feral Tribunea iz najboljih dana…

cetinje
14.03.2024-10:56 10:56

E ovako dajem ruku iz ramena JAVNO,licno cu je otkinuti kosijerom na Balsica pazar ako svetosavskia pastva napusti vladu,pa cu reci za sad po domaci za Demokrate: Sladje je govno od smrti ovo vam je narode 1/1,a Ljalo je stavio “torban sarafe”u gu*icu pri fotelji,ostali,nista bolji od njega,ma sto misli na “ostavke” Zdenci stara blanja,bas me zivo interesuje.

Ćeklić
14.03.2024-15:37 15:37

Ova družina koja čini tkz Demokratsku
partiju ja bruka za Crnu Goru.

Boško Agram
14.03.2024-22:46 22:46

Brđanin im se mesa napoteza’!