Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Joković obmanuo birače-ništa od popisa, Otvorenog Balkana, Temeljnog ugovora

Kako su dodali, od svih onih silnih zahtijeva za ulazak u manjinsku vladu od strane Vladimira Jokovića, ne ostade ništa

Demokrate pozivaju građane da dođu na mirni, građanski i evropski protest protiv prekrajanja izborne volje građana, koji će se održati u Herceg Novom u četvrtak 10. marta sa početkom u 18 časova prekoputa crkve Svetog Spasa i u Podgorici u nedjelju 13. marta, na bulevaru prekoputa Hrama sa početkom u 18 časova.

“Nakon što su i ozvaničili koaliciju DPS – URA – SNP, danas ponovo obmanjuju građane Crne Gore. Sporazum iliti ,,Platforma za formiranje 43. DPS-ovske vlade’’ koja je sačinjena od strane političkih, ali i kriminalnih struktura, predstavlja batinu na papiru u rukama DPS-a. Kao što vidite, više nema pomena o tkzv. manjinskoj Vladi o kojoj nas je ubjeđivao lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović. Sada je svima jasno da je ulaskom Socijalističke narodne partije u prljavu kriminalnu igru, DPS dobio vjetar u leđa i nastupio sa ucjenjivačkom politikom znajući da je svako odbijanje URE i SNP, usljed istorijske izdaje svojih birača, apsolutno nemoguće”, navode Demokrate.

Kako su dodali, od svih onih silnih zahtijeva za ulazak u manjinsku vladu od strane Vladimira Jokovića, ne ostade ništa.

“Da će popis stanovništva biti sproveden do kraja ove godine, gospodin Joković je sada već izvjesno, nedjeljama obmanjivao svoje birače.  Kao najveći adut u građenju svoje pozicije u pregovaračkom procesu tokom formiranja Đukanovićeve vlade od strane gospodina Jokovića bio je popis. Sada, par dana nakon što je i javno obznanio i formalizovao izdaju svojih birača, postalo je jasno da će popis biti samo mrtvo slovo na papiru, kojem niko neće pridavati pažnju, a ponajviše DPS”, ističu iz partije Alekse Bečića.

Onda su dodali.

“Da se gospodin Joković preigrao u šurovanju sa DPS-om, a nagovoren od strane Dritana Abazovića, govori u prilog činjenica da u agendi Đukanovićeve vlade nema ni slova o Otvorenom Balkanu, a što je takođe gospodin Joković obećavao svojim biračima. Sjetimo se samo izjave gospodina Jokovića nakon što se vratio sa poslovnog puta iz Beograda, gdje je molio Patrijarha da ga primi u posjetu, da će pitanje Otvorenog Balkana biti visoko u agendi buduće tzv. manjinske vlade. Ni od toga ništa”, ističu Demokrate.

Dalje navode da nema ništa ni od Temeljnog ugovora kao prioriteta manjinske Vlade.

“A i kako bi kad se SNP uvukao u cijeli prevarni korupcionaški projekat, kako bi poslužio kao sluga poraženog DPS-a. I na taj način u paramparčad razbija i samu pomisao na građanski karakter i URA-e i SNP-a, družine koja se odmetnula od svakog poštenog glasa koji je dobila na antiDPS platformi. Navodno potpisivanje Temeljnog ugovora koji je za potpis odavno spreman, kako smo mogli čuti iz ranijih izjava i iz Vlade, trebalo je da posluži Jokoviću kao opravdanje za izdaju. Nema tog ugovora, ni temeljnog ni bilo kakvog, koji bi mogao Jokovića da opere od potpisivanja korupcionaškog ugovora sa DPS-om, u kojem se umjesto imovine dijeli obraz u bezbroj djelova, tako da od njega ne ostane ništa. No, da vidimo šta to spaja novu parlamentarnu većinu i kakav program nude građanima Crne Gore”, poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
09.03.2022-16:33 16:33

Što ćeš, ovaj će da izludi bez fotelje, a dere ga i edipov kompleks