Demokratska partija socijalista (DPS) preokupirana je reformskim rješenjima Demokrata, saopštili su iz Demokratske Crne Gore, navodeći da to potvrđuje i današnji nastup premijera Duška Markovića u Skupštini.

„Strah i nervoza od reformskih rješenja natjerali su Markovića da iskreno saopšti kako će DPS izgubiti ukoliko se predlozi Demokrata implementiraju“, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Demokrata, Marković je kazao da „ne možete kreirati rješenja kroz zakone da DPS ne može da dobije izbore“.

„Danas, kada je konačno jedan opozicioni subjekt odlučno krenuo u postupak eliminacije nezakonitosti koje su zabilježene u svim izbornim procesima do sada, prvi ljudi DPS kreću u javnu kuknjavu“, tvrde Demokrate.

Kako su naveli, očito je da je DPS navikao na relaksiran pristup izbornim reformama u koje je opozicija do sada ulazila još relaksiranije, pa su se takvi procesi obično završavali krađom i brutalnim prekrajanjem izborne volje građana.

„Nakon Briselskog plana koji je podržala međunarodna zajednica i više od 100 rješenja Demokrata za prve fer, poštene i slobodne izbore u Crnoj Gori, prvi put u istoriji višestranačja opozicija diktira tempo“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da Marković danas nije mogao prikriti nervozu koja vlada i u samom vrhu.

„Jedina je nepoznanica, da li je Markoviću više zasmetalo to što smo otkrili 300 hiljada bb adresa, ili to što više neće biti fantom birača“, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Prema njihovim riječima, nakon današnjeg nastupa Markovića, sasvim je jasno da DPS-u smeta sveobuhvatna izborna reforma i da čine sve da opstruiraju kompletan proces, kako bi zadržali postojeće uslove.

„Ali, ako su mogli na takav način da prolaze svih ovih godina, ovoga puta taj film neće gledati. Kucnuo je čas da privi put izađu na poštenu utakmicu, pa da vidimo tu „snagu“ bez nečasnih radnji“, zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve