Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate Danilovgrad: Odlazeća Vlada izabrana na prevari i uz zakulisne dogovore

''I što je najgore, skoro svaki potez odlazeće Vlade bio je duboko suprotan Ustavu Crne Gore i pravnom sistemu, čime je i u našoj opštini, nelegalnim odlaganjem izbora i protivpravnim izborom predsjednika Opštine Danilovgrad, stvoren svojevrstan pravni haos, koji je Crnu Goru doveo na ivicu anarhije'', jedan je od zaključaka Odbora

Opštinski odbor Demokrata Danilovgrad održao je danas sjednicu na kojoj je izabrano rukovodstvo Odbora i analizirana trenutna politička situacija, sa posebnim osvrtom na lokalni nivo u susret zakazanim izborima, pri čemu je konstatovan, kako navode,  “stalan priliv novih članova i sve veća podrška trenutno daleko najjačoj opozicionoj partiji u gradu na Zeti, a nakon izbora – najjačem konstituentu prve demokratski izabrane vlasti”.

U jednoglasno usvojenim zaključcima, kako se navodi u saopštenju, danilovgradski odbor Demokrata pozdravlja i snažno podržava odluku Kluba poslanika Demokrata.

“Da na osnovu smjernica Predsjedništva, izglasa nepovjerenje Vladi čiji je javni podržavalac i inspirator bila Demokratska partija socijalista, tajni investitor Nova srpska demokratija, a izvršioci radova – cenzus partije sa isključivim lukrativnim motivima njihovih funkcionera – URA i SNP”, poručili su iz danilovgradskih Demorkata.

Navode da je takav splet događaja bio “očekivan”.

“Sa našeg stanovišta, ovako nešto je bilo jedino za očekivati, imajući u vidu višemjesečnu institucionalnu i vaninstitucionalnu borbu Demokrata (preko 25 protesta) protiv prevare i prekrajanja izborne volje građana, kojoj je i danilovgradski odbor dao značajan doprinos. Odlazeća Vlada, osim što je bila vlada DPS-a, izabrana na prevari i uz zakulisne dogovore skoro svih političkih aktera osim Demokratske Crne Gore, bila je i osvjedočeno antievropska i Vlada koja je samo produbila socio-ekonomsku i političku krizu i stvorila dodatne tenzije i podgrijala, ali i produbila već postojeće podjele u našem društvu. I što je najgore, skoro svaki potez odlazeće Vlade bio je duboko suprotan Ustavu Crne Gore i pravnom sistemu, čime je i u našoj opštini, nelegalnim odlaganjem izbora i protivpravnim izborom predsjednika Opštine Danilovgrad, stvoren svojevrstan pravni haos, koji je Crnu Goru doveo na ivicu anarhije”, jedan je od zaključaka Odbora.

Osim toga, dodaju, Odbor najoštrije osuđuje besprizornu kampanju medija bliskih političkim strukturama koje, prema njihovim riječima, “su ili na ministarskim pozicijama ili tajno (po dubini) učestvovali u prevarnoj Vladi, a koja se bazira na još besprizornijem i potpuno neprihvatljivom pokušaju čuvanja fotelja i sakrivanju stvarnih prevarnih motiva iza Temeljnog ugovora”.

“Ovo se, pritom, radi tako što se napadaju Demokrate koji su to potpisivanje pozdravili i podržali, a aboliraju oni u njihovim redovima koji su ili bili protiv potpisivanja Ugovora i protiv same Crkve ili su pobjegli prilikom njegovog usvajanja, te pokušava da se javnosti nametne zaborav da su Demokrate i lično predsjednik Bečić imali ogroman doprinos da uopšte dođe do usvajanja onog ispravljenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što je bila osnova za usvajanje Temeljnog ugovora”, dodaju iz tog odbora Demokrata.

Kako su naveli, za potpredsjednike Odbora izabrani su Dragana VidićAndrija Gardašević i Bojan Pavićević, za njegovog sekretara – Aleksandar Labović, a za portparola OO – Mihailo Stevanović. Izabran je i Izvršni odbor OO, i za njegovog predsjednika Ognjen Bogićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve