Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Bečić nije vidio ni slovo Temeljnog ugovora

Ponavljamo pošto je očito potrebno: apsolutna je neistina da je Aleksa Bečić vidio bilo koju verziju ugovora, te shodno tome pozivamo poslanika Kneževića da suprotne tvrdnje dokaže, poručuju Demokrate

Predsjedniku Demokratske Crne Gore i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću nije poznat sadržaj Temeljnog ugovora između Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC), saopštile su Demokrate.

Ranije danas, jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da su, osim premijera Zdravka Krivokapića, ugovor vidjeli i Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Aleksa Bečić, kao ni bilo koji drugi funkcioner Demokrata, nije vidio niti slovo tog ugovora, niti bilo koju njegovu verziju, radnu ili finalnu.

Aleksa Bečić i Demokrate su u više navrata naglasili da sve ono što predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i članovi Vlade, odnosno Vlada u cjelini usaglase sa Crkvom, jeste nešto što je za Demokrate i predsjednika Bečića prihvatljivo”, navode iz te partije.

Prema njihovim rijelima, Bečić kao predsjednik Skupštine poštuje Ustav i da se ne miješa niti u rad izvršne vlasti, niti u unutrašnja pitanja crkava i vjerskih zajednica.

“Javnost je upoznata sa činjenicom da ovo nije prvi put da demantujemo ovakve spekulacije, ali ćemo, baš kako smo kazali, uraditi to koliko god puta bude potrebno, a sve u cilju istinitiog informisanja građana.

Na kraju, još jednom ponavljamo pošto je očito potrebno: apsolutna je neistina da je Aleksa Bečić vidio bilo koju verziju ugovora, te shodno tome pozivamo poslanika Kneževića da suprotne tvrdnje dokaže, a ukoliko ne može, neka DF jednom za svagda prekine sa spinovima i podmetanjima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve