Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Bečić i Abazović su vidjeli Temeljni ugovor

Očekivao sam od premijera da dođe da razgovaramo, jer ovako predložen budžet teško može dobiti našu podršku, a sve što se desilo sa Temeljnim ugovorom ide u pravcu da je neophodno da dođe do razgovora u parlamentarnoj većini, rekao je Knežević

Poslanik DF Milan Knežević rekao je da premijer Zdravko Krivokapić nije jedini koji je vidio temeljni ugovor.

“Tvrdim da su ga vidjeli i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić jer je i sam premijer u Patrijaršiji, se pravdao da trpi veliki pritisak od Abazovića i Bečića da ne bude potpisan a mislim da su ga vidjeli i neki ministri – Vladimir Leposavić koji je radio na njegovom usaglađavanju”, rekao je Knežević novinarima ispred tužilaštva.

On je pozvao Abazovića i Bečića da potvrde da li su vidjeli ugovor.

“Tu misetriju je neophodno razjasniti i ja ih pozivam da saopšte da li su vidjeli Temeljni ugovor. U njemu su precizirani odnosi između SPC i Vlade Crne Gore. Sad što se nekom ne sviđa, to je posebno pitanje”, rekao je Knežević.

Upitan da li će inicirati razgovor između čelnika vladajuće koalicije, rekao je da je to očekivao od Krivokapića.

“Razgovori su neophodni. Očekivao sam od premijera da dođe da razgovaramo, jer ovako predložen budžet teško može dobiti našu podršku, a sve što se desilo sa Temeljnim ugovorom ide u pravcu da je neophodno da dođe do razgovora u parlamentarnoj većini”, rekao je on.

Lider Nove Andrija Mandić kazao je da premijer treba da da odgovor, da li on može da vlada ako nema podršku parlamentarne većine.

“Mi smo saopštili naš stav da smo zbog politike koju vodi, zbog neispunjenih obećanja koja su data SPC ta Vlada nije ispunila očekivanje i oni nemaju naše povjerenje. Sada je važno da čujemo šta kaže premijer”, rekao je on.

Upitan da li je zaista očekivao da se potpiše dokument koji niko nije vidio, Mandić je rekao da nikome to od tih članova Vlade nije smetalo kad ih je premijer stavljao u Vladu “suprotno volji mnogih koji su o njima odlučivali”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
31.05.2021-10:06 10:06

Knezevicu dva zla Lazljiva U CG zlim URA-DEMOKRATE Abazovic Becic ( Ljaljo i LJoljo -LJUKASENKO -KIM-UN-)Nije CG zapamtila svaku lazu kako ti ono Knezes od tvojih skolskih vrijednosti – muzači jarceva – popice sto pomuzu ! tvoja poruka njima koju si im uputijo!!
”Dome moj, poslušaj me, nemoj nikad da se rvaš sa svinjama, em se isprljaš, em je svinji fino.”velis za vijesti!