Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Darmanović – Karelson: Crna Gora cijeni podršku Estonije

Darmanović primio u nastupnu posjetu ambasadorku Estonije

Crna Gora veoma cijeni podršku Estonije na putu ka EU, naročito uzimajući u obzir uspjeh Estonije, ali i drugih zemalja Baltika u procesu integrisanja u evropske strukture, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na sastanku sa ambasadorkom Estonije u Crnoj Gori Kristi Karelson.

Karelson se saglasila da će konsultacije pružiti dodatan impuls u pravcu jačanja saradnje u svim, a naročito u oblastima ekonomije, turizma i poljoprivrede, kao i rasta investicija, te poslužiti kao platforma da Estonija još jednom potvrdi podršku evropskim integracijama Crne Gore.

Pozdravila je planirano pristupanje Crne Gore NATO Centru izvrsnosti za kooperativnu sajber odbranu u Talinu, te na toj liniji istakla mogućnost saradnje i prenosa know-how Crnoj Gori u oblastima sajber bezbjednosti i hibridnih prijetnji.

Sagovornici su pozdravili kvalitetnu saradnju i partnerske odnose u okviru NATO-a, a ministar je posebno zahvalio na podršci i spremnosti Estonije da Crnoj Gori pruži ekspertizu u oblasti evropskih integracija.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo predstojećom zvaničnom posjetom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Estoniji, uz ocjenu da će dati novi podsticaj snaženju međudržavnih i prijateljskih veza između naših zemalja i naroda, ali i jačanju političkih kontakata i dijaloga na najvišem nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve