Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Damjanović: Raković je klovn velikosrpskog nacionalizma

Raković je, dodaje Damjanović, izrazio zadovoljstvo što će nova Vlada Crne Gore crkvenu imovinu oteti od Crnogoraca i dodijeliti je SPC đe je ona po njegovim riječima ‘’sigurna’’.

Najnovija izjava srpskog istoričara Aleksandra Rakovića se može okarakterisati kao duboki san uspavanog čovjeka, kazao je predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović.

“Nacionalista Raković je u svom kabare nastupu na televiziji Prva je još jednom iznio pusti želju o našoj sržavi zagovornika velikosrpskog nacionalizma. Da je ovaj srpski rodoljub u dubokom snu najbolje potvrđuje njegova konstatacija kako Republika Srbija može usloviti evropski put Crne Gore”, kazao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, i politički lajici znaju da je Crna Gora na korak od članstva u EU “dok je Srbija daleko iza nas i gleda nam u leđa pokušavajući da preskoči ‘’ prepreku’’ zvanu Kosovo”

“U svom nastupu novac je preovladao emocije pa je nezaobilazna priča bila kako srpske institucije treba da budu na budžetu Crne Gore jer bi on gostujući kod njih ušićario neki euro za sebe”, ističe Damjanović.

Raković je, dodaje Damjanović, izrazio zadovoljstvo što će nova Vlada Crne Gore crkvenu imovinu oteti od Crnogoraca i dodijeliti je SPC đe je ona po njegovim riječima ‘’sigurna’’.

“Komentarisanjem popisa stanovništva ovaj pripejd patriota je iznio jasan stav srpske udbe da će ona uzeti aktivno učešće kada se on bude sprovodio. Jedina istina koju je patriota Raković iznio jeste da je naša država dobila srpsku Vladu koja neće služiti Crnoj Gori i Crnogorcima. I u ovom nastupu srpski rodoljub nije predkočio da spomene Mila Đukanovića kojim su opśednuti njegovi nalogodavci iz državnog vrha Srbije. Kada se analizira njegov kabare nastup istoričar Raković sa ponosom sebe može nazvati klovnom velikosrpskog nacionalizma”, zaključio je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve