Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Odbacivanjem krivične prijave protiv Stanivukovića Tužilaštvo afirmiše šovinizam prema Crnogorcima

ODT je ovom sramnom odlukom još jednom pucalo u glavu Crnoj Gori i nacionalnim Crnogorcima u srce, navodi on

Predsjednik Crngoorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović oglasio se saopštenjem za javnost.

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Poznati crnogorski novinar Marko Novaković je 18.07.2021.godine Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića zbog vrijeđanja crnogorske nacije.

Stanivuković je govoreći na jednom političkom skupu u Podgorici kazao “kako on misli da je crnogorska nacija izmišljena i da ona ne postoji”.

Ovo vrijeđanje nacionalnih crnogoraca od strane stranog državljanina za kontraverznu tužiteljku Rominu Vlahović je “normalna stvar” pa je iz samo sebi znanih razloga odbacila krivičnu prijavu protiv Stanivukovića.

Za rubriku vjerovali ili ne je činjenica da osoba sa hipotekom koju nosi tužiteljka Vlahović odlučuje o prijavama koje se odnose na ugled.

ODT je ovom sramnom odlukom još jednom pucalo u glavu Crnoj Gori i nacionalnim Crnogorcima u srce.

Ovakva odluka ODT Podgorica je zabrinjavajuća i ona nameće pitanje u čijem interesu rade tužioci koji su u njemu zaposleni, a koje gradani Crne Gore plaćaju da rade u interesu države.

Nažalost još jednom svi svjedočimo da nakon dolaska nove izvršne vlasti državne institucije ne reaguju na šovinistički odnos prema nacionalnim Crnogorcima.

Lično me brine blaga reakcija javnosti i izostanak reakcije državotvornih političkih partija na ovu sramnu odluku kontraverzne tužiteljke Romine Vlahović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
23.10.2021-12:16 12:16

Nista novo Cetnici su vazda udarali noz u LEDJA Crnogorcima -Muslimanima -Albancima-Hrvatima sad smo dobro platili skolu nadamo se da smo se opameti i pazit cemo kome dat glas za ubuduce nikad vise nas prevariti nece URA I DEMOKRATE upamet se CRNOGORCI JEDAMPUT !