Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Dačić: Crna Gora da objasni da li se nešto mijenja u njenoj politici

''Bilo bi lijepo da nam objasne da li se nešto mijenja u njihovoj politici''

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će spoljna politika Srbije sigurno doživjeti neke korekcije kad je riječ o pojedinim državama, i to na osnovu njihovog nedavnog glasanja na Komitetu ministara Savjeta Evrope (SE) o zahtjevu Kosova za prijem u SE.

„Da li treba i dalje da mislimo da su nam veliki saveznici, na primjer, Crna Gora, koja nije bila čak ni uzdržana, nego je glasala za, ili Slovačka i Grčka, koje ne priznaju Kosovo, a bile su uzdržane. Bilo bi lijepo da nam objasne da li se nešto mijenja u njihovoj politici“, rekao je Dačić za današnji Kurir, prenosi N1.

Kako je naveo, „ne može neko da glasa protiv Srbije i da sjutra dođe i govori da nam je prijatelj“.

„I ne može nečiji drugi teritorijalni integritet da bude važniji od našeg. Svako ko bude želio Srbiju za prijatelja i saveznika moraće to da dokaže“, naglasio je Dačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
27.04.2023-11:11 11:11

OLOŠI -njima treba da se CG ispovijeda i njih treba nešto da pita ; kako da se glasa…mnogo su se zaleceli…

bocca aperta
27.04.2023-11:49 11:49

Zašto bi neko trebao da vama kaže da li Crna Gora mjenja svoju politiku? Otkud ta sloboda i arogancija? Što se to promenilo u državi Kosovo, gde ste rodili, možda to, da vas zanima, ili ne? Gde ste sve još izmišljeno “ugroženi” u Evropi, a nebeski ste! U posljednjih 25 godina, izazvali ste i vodili 4 (četri) osvajačka rata, u vremenu od deset godina, i sva 4 (četiri) uspešno izgubili, što je svetski rekord u istoriji ratovanja! Nijedan strani vojnik nije kročio u vašu zemlju , a vi jeste, : od Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i CG. Vi ste potpisali… Pročitaj više »