Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Da li je ovo napad na službeno vozilo?

Građani su na mrežama pitali Vladu Crne Gore i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića je li ''ovo napad na službeno vozilo'' aludirajući na izjavu ministra Sekulovića nakon incidenta koji se dogodio tokom protesta protiv izmjena Zakona o državljanstvu, u kojem je učestvovao službeni automobil u kome se nalazila ćerka premijera Zdravka Krivokapića.

Društvenim mrežama kruži snimak sa protesta u Pljevljima održanog protiv izbora Harisa Đurđevića za novog načelnika pljevaljskog Centra bezbjednosti. Na snimku se vidi grupa građana koji ne daju policijskom automobilu da prođe, pjevajući “izađi mala, izađi bar na čas”.

Nakon što se policijski auto vratio, okupljeni su taj potez ispratilo riječima “ode on u Rožaje na prekomandu”.

Građani su na mrežama pitali Vladu Crne Gore i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića je li “ovo napad na službeno vozilo” aludirajući na izjavu ministra Sekulovića nakon incidenta koji se dogodio tokom protesta protiv izmjena Zakona o državljanstvu, u kojem je učestvovao službeni automobil u kome se nalazila ćerka premijera Zdravka Krivokapića.

Tada se, nakon reakcija javnosti da službeni automobili ne mogu da gaze građane, oglasio MUP tvrdeći da je “Napad na službeni automobil i štićenu ličnost, u ovom slučaju, ćerku premijera Zdravka Krivokapića, predstavlja alarm za sve nas i upozorenje gdje nas mogu odvesti politički populizam i smišljeno podizanje tenzija”.

Povodom dešavanja u Pljevljima se, međutim, ministar Sekulovića još uvijek nije oglasio.

Podsjećamo, na društvenim mrežama se pojavio još jedan snimak sa protesta u Pljevljima gdje okupljeni pjevaju “Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska” što je izazvalo reakciju javnosti.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić ocijenio je da su poruke sa jučerašnjeg okupljanja ispred pljevaljske policije čist šovinizam.

“Pitam se, gdje je država, NVO sektor, mediji, strane diplomate? Najverovatnije će biti, da je ovo “Ramazanska čestitka””, naveo je Fejzić na Twitteru, uz objavljeni video.

I bivši predsjednik Savjeta za kontrolu policije Aleksandar Saša Zeković poručio je da su poruke sa nacionalističkog okupljanja ispred Centra bezbjednosti (CB) u Pljevljima neprihvatljive i usmjerene protiv napretka Crne Gore.

Oglasio se i predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitajući se zašto nadležni ne reaguju.

S druge strane opštinski odbori Demokrata, NDP, NSD i Pokreta za Pljevlja, umjesto osude, pozvali su Upravu policije da promijeni Odluku o imenovanju načelnika CB Pljevlja.

“U protivnom ne preuzimamo odgovornost za najavljene proteste”, naveli su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve