Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Da li je diplomata Šabanović pretresom kancelarije ambasadora Pajovića zaradio mjesto otpravnika poslova u Pekingu?

Prvi sekretar u Ambasadi Crne Gore u Pekingu Damir Šabanović, koji je prema dostupnim podacima koordinator Bošnjačke stranke za NATO i kolumnista ND Vijesti, kandidat je za privremenog otpravnika poslova u ambasadi Crne Gore u Pekingu, saznaje CdM.

On je jedan od dvojice diplomata koji su prije dva dana po instrukciji Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore pretresli prostorije ambasade kao i kancelariju i licne stvari ambasadora Crne Gore u Pekingu Darka Pajovića tražeći pecat i službena dokumenta.

On je karijerni diplomata, koji je vise od 10 godina zaposlen u MVP Crne Gore i zvanično nije “politički kadar”. Po diplomatskom zvanju je Prvi sekretar što je najniže diplomatsko zvanje u našoj ambasadi u Pekingu.

Damir Šabanović

Gostujući nedavno na TV Vijesti, ministar Đorđe Radulović je naveo o njemu da “govori kineski jezik i poznaje u prste kinesku administraciju”.

Njegovi članci na kineskom jeziku nisu dostupni i nepoznato je da li on zaista govori kineski jezik kako je to istakao ministar Radulović.

Juče se i ambasador Miodrag Vlahović putem svog Twitter naloga, osvrnuo na  odnos između njega i Gojka Čelebića novog privremenog otpravnika poslova, komentarišući da novi crnogorski ambasador ima i znanje i ponos i lojalnost.

Podsjećamo da je ministar vanjskih poslova u više navrata naveo da želi da profesionalizuje službu sa karijernom diplomatama “koji su prošli odgovarajuće treninge”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve