Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Da li Crnu Goru očekuju restrikcije i povećanje cijena električne energije?

Filipović ističe da Albanska elektroenergetska situacija je nešto nepovoljnija od naše jer najviše zavisi od hidrologije

Albanski premijer je prije par dana najavio mogućnost restrikcija i proglasio vanredno stanje zbog manjka proizvodnje električne energije u toj zemlji, kao i zbog rasta cijena na međunarodnom tržištu. Kako ističe Ljubomir Filipović, izvršni koordinator “21. maj” Albanska elektroenergetska situacija je nešto nepovoljnija od naše jer najviše zavisi od hidrologije.

“Mi smo u nešto boljoj poziciji zbog Pljevaljske termoelektrane, ali ne čujemo u javnosti nikakve nikakve informacije pred zimu kada nas očekuje povećana potrošnja električne energije. Sudeći da se o tome ne razgovara u javnosti i imajući u vidu da nam partijski kadrovi vode Elektroprivredu i CGES, i da se bave samo ćirilizacijom vizuelnog identiteta, bojim se da se nalazimo pred ozbiljnom krizom. Ako nije tako, neka nam što prije saopšte da li je elektroenergetska situacija stabilna, i kakva je njihova projekcija cijena za potrošače u Crnoj Gori? Očekuje li nas skuplja struja?”, pita Filipović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve