Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnoj Gori potrebna agencija po modelu FBI

Pokret za promjene snažno se zalaže da se nakon promjene vlasti u Crnoj Gori formira posebna Agencija za istrage, po uzoru na FBI u SAD, poručio je lider partije Nebojša Medojević.

Pokret za promjene snažno se zalaže da se nakon promjene vlasti u Crnoj Gori formira posebna Agencija za istrage, po uzoru na FBI u SAD, poručio je lider partije Nebojša Medojević.

Crnoj Gori potrebna agencija po modelu FBI

Kaže i da bi nova institucija bila sastavljena od profesionalaca uz tehničku, materijalnu i kadrovsku pomoć iskusnih istražitelja iz SAD i Italije.

“Ova posebna Agencija za istrage treba da ima ovlašćenja da samostalno vodi istrage za najteža krivična djela iz organizovanog kriminala i korupcije”, naveo je Medojević.

Agencija bi bila opremljena najsavremenijom tehnikom za kriminalistiške istrage, sopstvenim forenzičkim centrom, sistemom za presretanje elektronskih komunikacija i tajni nadzor, specijalnom jedinicom operativaca koja će vršiti hapšenja osumnjičenih, kao i posebnu opermu i vozilima.

“Ova Agencija mora imati obučene eksperte za finansijsku forenziku i okrivanje pranja novca kroz bankarske i nebankarske transakcije. Uz pomoć instruktora iz FBI i DEA i Italijanskih agencija, Agencija mora imati obučene operativce za specijalne istražne tehnike koje obuhvataju i specijalne tajne operacije ubačenih agenata u kriminalne organzacije”, navodi Medojević.

Agencija, kako dodaje, mora imati i posebnu kontraobavještajnu službu i efikasnu unutrašnju kontrolu koja će preventivno sprečavati infiltriranje mafije u njen rad.

“ANB će se trasformisati u efikasnu obavještajnu i kontarobavještajnu službu koja će se baviti prikupljanjem podataka i analitikom , a istrage i operativne akcije vodiće ova nova Agencija za istrage u najtežim krivičnim djelima. Svi kvalitetni i pošteni profesionalci u policiji, ANB, SAJ, PjP, Upravi carina, koji zadovoljavaju oštre kriterijuma za rad u Agenciji za istrage biće angažovani, nakon obavljenih provjera”, poručio je Medojević.

Lider PzP navodi i da će se na taj način eliminisati ključna slabost postojećeg sistema.

“Uz jasnu političku volju, dobre plate i bonuse, pripadnici ove Agencije imaće status od najvećeg mogućeg državnog značaja, jer će i raditi posao od najveće državne važnosti za spas Crne Gore od smrtonosnog zagrljaja mafije”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cg
21.10.2020-12:42 12:42

Oh ,tako mi ovih Medovih muka … Medice, moj predlog ti je da razbiješ ovu koaliciju u param parčad , nema ti druge , inače ostadoše ti želje puste , registruj svoju privatnu dektktivsku agenciju pa pravo u lov i žbiruj po CG …