Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorsko društvo Lovćen: Vlast da se pozabavi položajem Crnogoraca u Srbiji

Povodom namjere aktuelne vlasti da preimenuje naziv i razriješi dužnosti kadrove Uprave za dijasporu, motivisani jedino političkim revanšizmom, Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca apeluje na iste da bi pametnije bilo da se pozabave položajem Crnogoraca u Republici Srbiji

Povodom namjere aktuelne vlasti da preimenuje naziv i razriješi dužnosti kadrove Uprave za dijasporu, motivisani jedino političkim revanšizmom, Crnogorsko društvo “Lovćen” iz Lovćenca apeluje na iste da bi pametnije bilo da se pozabave položajem Crnogoraca u Republici Srbiji, koji su izloženi neviđenoj kampanji u negiranju njihovog postojanja, pri čemu je najbolji pokazatelj potonji popis stanovništva iz 2011. godina.
-Više je nego jasna namjera da smjenom rukovodećeg kadra Uprave za dijasporu promijenite samu nacionalnu strukturu dijaspore koja je do sada bila bazirana na tekovinama evropske, građanske i multinacionalne Crne Gore. Vaše namjere su da date primat organizacijama i udruženjima kojima su ove ideje u suprotnostima kojima je težila građanska Crna Gora i njena dijaspora predvođena upravo onim ljudima iz Uprave, na koje ste se okomili zaslijepljeni svojom političkom mržnjom i osvetom – navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
27.03.2021-10:18 10:18

E CRNOGORCI NIKAD PAMETI OVA SRPSKA VLAST VLADA OCE OVDE U CRNOJ GORI POLOZAJ CRNOGORACA DA UNISTI DA NEMAMO NIKAKVA PRAVA A VI TRAZITE U NJIHOVOJ MATICI -SRBIJI- DA SE POBOLJSA POLOZAJ CRNOGORACA DAJ NE BRUKAJTE SE VISE PREUZIMAJTE OVDE DA SE POBOLJSA POLOZAJ CRNOGORACA ABAZOVIC NAS SMATRA NARODOM DRUGOG REDA I CUJETE OD SRPSKOG SVETA DA NIJESMO NAROD!!!