Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski obraz: Ne igrajte se sa crnogorstvom Rukoljubovi apostoli, mnoge su se sile od njega salomile

Kojim diplomatskim ili umjetničkim performansom tumačite logorsku vatru od zapaljenih NATO zastava na podgoričkom trgu od strane onih koje podržavate Džudi Rajzing Rajnke?

NVO Crnogorski obraz saopštio je da je najavljena izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ili preciznije rečeno ponovna aneksija Crne Gore koju je inicirao Leposavić, predvođena klerofašistima i domaćim izdajnicima, uvukla je zebnju u demokratski i građanski orijentisani crnogorski narod.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

”Najavljena izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ili preciznije rečeno ponovna aneksija Crne Gore koju je inicirao Leposavić, predvođena klerofašistima i domaćim izdajnicima, uvukla je zebnju u demokratski i građanski orijentisani crnogorski narod.

Izmjenama spornih članova i potpunim eliminisanjem nekih članova ovog Zakona Leposavić predaje u posjed crnogorske crkve, manastire i svo sakralno blago Crne Gore drugoj državi i njenoj klerofašističkoj organizaciji SPC. U ovom bahatom, nedemokratskom, nepolitičkom i pogano osmišljenom činu od strane srbijanskih nalogodavaca koje Leposavić odano i žurno pokušava sprovesti u djelo nalazi se inicijalna kapisla koju bi sam ministar mogao aktivirati. Na otimanje crnogorskih crkava, manastira i grobova koje su naši preci gradili odgovorićemo po automatizmu odanih potomaka bez straha i zazora od bilo koga i bilo čega!

Crnogorci/ke znaju šta im je činjeti! Ne izazivajte zlu krv i bratoubilaštvo među crnogorskim narodom ministre Leposaviću, jer ti ne znaš kako se voli domovina za koju su naši prađedovi i đedovi ginuli, odlazili na bojno polje gladni, oskudno obučeni i obuveni, ali punog srca i srećni što se doma neće vratiti već položiti svoj život na oltar domovine. Samo su dvije generacije potomaka crnogorskih zapamtile očeve i đedove, ne pokušavaj da to prirediš našoj đeci Leposaviću! Nećemo uzmicati milimetra sa ove svete zemlje dok naše svetinje i zavjet prađedovski ne odbranimo i ispunimo. Ne igrajte se sa crnogorstvom Rukoljubovi apostoli, mnoge su se sile od njega salomile! Ovim putem upozoravamo i povampirene Dakoviće, Fatiće, Pašiće, Karađorđeviće i ostalu tanjevinu koja se sljubila sa srpskim šovinistima u Parlamentu da prije glasanja za ovaj sramno izmjenjeni Zakon o slobodi vjeroispovjesti pogleda iznad sebe. Ruke su se i ranije podizale ali i spuštale, nebu ili zemlji, sami odlučite poslanici. Ili ćete i za ovaj potez čekati saglasnost stranih ambasada perfidno uključenih u hajku protiv crnogorske suverenosti i njene multikulturalnosti. Podržavati one koji su se pridružili nacistima u II svijetskom ratu znači izdaju sopstvenih uvjerenja i državnih opredjeljenja.

Na čijoj su strani bile američke trupe ambasadorko SAD-a Džudi Rajzing Rajnke?

Podržavajući ove koji kažu da su oslobođeni poslije 75 godina američka ambasadorka stavlja svoju državu na stranu fašista! Kojim diplomatskim ili umjetničkim performansom tumačite logorsku vatru od zapaljenih NATO zastava na podgoričkom trgu od strane onih koje podržavate Džudi Rajzing Rajnke? Uznemirili su vas navodi koje je javnosti iznijela novinarka Nikčević, ali nijednom rečenicom ne demantovaste da vi nijeste pričali o tenkovima i oružanoj odbrani zbog izgubljene vlasti od strane predsjednika Đukanovića?! Pokušali ste da zamjenom teza indoktrinirate već napravljenu štetu kroz kritiku slobodnog novinarstva u Crnoj Gori.

Napominjemo da se Crnogorska dijaspora u SAD već obratila administraciji novog američkog predsjednika Bajdena, i obavijestila istu o aktivnostima odlazeće ambasadorke u Crnoj Gori, koja je stala na stranu svega onoga, protiv čega se ista demokratska Amerika bori.

Takođe, moramo se oglasiti i povodom napada na Crnogorske državljane u SAD, konkretno na napad na Predsjednika Crnogorskog udruženja UNIJA CG US GLOBAL, gospodina Mirsada Jahovića, na koga je pucano u Čikagu, nedaleko od Srpske pravoslavne crkve.

Oštro osuđujemo ovaj zločinački potez koji će nadamo se brzo riješiti i pravno procesuirati američke bezbijednosne službe u Čikagu, gradu s najjačim četničkim lobijem na svijetu.

Imajući u vidu, sve što se dešava posljednjih dana u Crnoj Gori moramo se oglasiti, pozvati Crnogorce na jedinstvo i oprez, jer ovoga puta imamo vidljivog neprijatelja, koji nam želi zlo, koji hoće da nas potre i ugasi crnogorsko ime.

BRAĆO CRNOGORCI, UJEDINIMO SE I ODBRANIMO NAŠU SLAVNU ISTORIJU, NAŠE CRKVE, MANASTIRE I GROBOVE U KOJIMA NAM POČIVAJU KOSTI NAJMILIJIH! ZAJEDNO SMO I JAČI I PAMETNIJI, SAČUVAJMO NAŠU CRNU GORU!”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve