Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora za predsjednika dobila inferiornog političara sa hibridnim identitetom i obrazovanjem iz velikosrpskih propagandnih priručnika

Kako su dodali, već sada se može konstatovati da Milatović, kao notoran proizvod oživljene crnogorske marionetske politike od prije tri decenije, izgleda groteskno na mjestu predsjednika međunarodno priznate i suverene države

Novoizabrani predsjednik Crne Gore je u nedavnom razgovoru sa bečkim “Standardom” još jednom ogolio svoja razmišljanja i sebe očekivano predstavio kao Vučićevog advokata i batlera državne crkve Srbije. Potvrđuje se da je Crna Gora za predsjednika dobila inferiornog političara sa hibridnim identitetom i istorijskim obrazovanjem iz velikosrpskih propagandnih priručnika, kazali su predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21.maj” Miodrag Živković i izvršni koordinator Rade Bojović.

“Porazno je za predsjednika crnogorske države da mu je najveći domet servilnost prema iskompromitovanom srpskom autokrati i šešeljevskom manipulatoru. Zato i ne čudi Milatovićeva spremnost da Crnu Goru po svaku cijenu gurne u propali Vučićev projekat ciničnog naziva “Otvoreni Balkan”, pri čemu se radi o regionalnoj ujdurmi koja je u svakom pogledu suprotna državnim interesima Crne Gore”, kazali su Živković i Bojović.

Kako su dodali, već sada se može konstatovati da Milatović, kao notoran proizvod oživljene crnogorske marionetske politike od prije tri decenije, izgleda groteskno na mjestu predsjednika međunarodno priznate i suverene države.

“Prirodno je onda i bilo da inauguraciju izmjesti sa prijestolnog Cetinja i pobjegne u Podgoricu. Iako bi, sudeći po politici koju baštini, bilo najprirodnije da je zakletvu položio u nekoj od beogradskih opština”, zaključili su Živković i Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve