Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora je razoreno društvo i degradirana država

''Umjesto da vlasti reaguju sa radikalnim mjerama, uključujući i obaveznu vakcinaciju imamo neoprostivu ravnodušnost koja bi u normalnim zemljama već bila predmet tužilačke istrage''

Crna Gora se nalazi u potpunom institucionalnom i ekonomskom rasulu i očiglednoj tragediji zbog posljedica nekontrolisane pandemije korona virusa, saopštavaju predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

”Vlast koja u svojoj neviđenoj nesposobnosti i neodgovornosti sve čini da našu državu i društvo temeljito upropasti i dugoročno udalji od Evropske unije svakodnevno potvrđuje da gori izborni i politički ishod nije mogao zadesiti Crnu Goru. U ovom trenutku javno zdravlje je dovedeno na poguban nivo o čemu svjedoči činjenica da smo po svim pokazateljima među nekoliko najgorih zemalja na svijetu, pri čemu premijeru – klerikalnom antivakseru ne pada na pamet da podnese ostavku”, navode iz GI “21. maj”.

Umjesto da vlasti reaguju sa radikalnim mjerama, uključujući i obaveznu vakcinaciju, kažu, imamo neoprostivu ravnodušnost koja bi u normalnim zemljama već bila predmet tužilačke istrage.

“Istovremeno, tragikomična parlamentarna većina pretvorila se u politički leš dok pokušava da rekonstruiše vladu bez vlasti, bježeći pritom od lokalnih izbora i usput urušavajući konstititucionalnu demokratiju.

S druge strane, smatraju iz GI “21.ma”, crnogorska privreda koju guši neodrživ i nereformisan javni sektor i diletantska makroekonomska politika osuđena je na tavorenje i stalni pad zaposlenosti.

“I kada tome dodamo tzv. “Maršalov plan” koji se svodi na “Plan dvojice kaplara” dobijamo sliku jednog razorenog društva i jedne degradirane države”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve