Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora intenzivno sarađuje sa UNHCR-om

Crna Gora intenzivno sarađuje sa UNHCR-om u cilju kontinuiranog unaprjeđenja sistema zaštite raseljenih lica, tražioca azila i migranata, istaknuto je tokom sastanka

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa šefom Kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori Žan Iv Bušardijem, saopšteno je iz MVP-a. Crna Gora intenzivno sarađuje sa UNHCR-om u cilju kontinuiranog unaprjeđenja sistema zaštite raseljenih lica, tražioca azila i migranata, istaknuto je tokom sastanka.

“U razgovoru je pozdravljena otvorenost, solidarnost i humanost koju je Crna Gora pokazala u pružanju adekvatne pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, uz ocjenu da u kontinuitetu dokazuje spremnost za pomoć svim strancima u nevolji, od ratnih zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, do posljednjih migrantskih kriza”, kaže se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je saradnja sa UNHCR-om, kao i njihova ekspertska i finansijska pomoć, izuzetno značajna, imajući u vidu broj izbjeglica, tražilaca azila i apatrida sa kojima se Crna Gora susrijeće.

“Obostrano je izražena spremnost za dalje jačanje saradnje sa UN sistemom, te istaknuta važna uloga i posvećenost pružanju humanitarne pomoći, posebno u kontekstu trenutnih globalnih dešavanja. Sagovornici su, takođe, istakli da saradnja sa UNHCR-om istovremeno doprinosi reformama iz evropske agende u ključnim oblastima iz poglavlja 23 i 24”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve