Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora i Turska kroz zajedničke projekte jačaju odbrambenu saradnju

Ivanović je u posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Turske, a sastanak je bio odlična prilika za analiziranje odbrambenih projekata koji su do sada realizovani, kao i za razmatranje novih, sa akcenotom na saradnju u oblasti odbrambene industrije

Kroz brojne zajedničke projekte Crna Gora i Turska odbrambenu saradnju nastaviće dalje da nadograđuju, ocijenjeno je na sastanku generalnog direktora Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivice Ivanovića i brigadnog generala Umuta Jildiza.

Ilustracija

Ivanović je u posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Turske,  a sastanak je bio odlična prilika za analiziranje odbrambenih projekata koji su do sada realizovani, kao i za razmatranje novih, sa akcenotom na saradnju u oblasti odbrambene industrije.

Ivanović se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Turska pruža Crnoj Gori i istakao spremnost za nastavak intenzivne saradnje, posebno u pogledu modernizacije i opremanja.

Iskazao je zadovoljstvo dinamikom ostvarenih projekata i naglasio da su nedavno potpisani sporazumi i protokoli o donaciji, pokazatelj spremnosti obje strane da odbrambenu bilateralnu saradnju ojačaju sprovođenjem konkretnih projekata.

Ivanović je istakao i značaj međusobne podrške i saradnje koju ostvaruju mornarice Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Republike Turske. Poručuje da će Crna Gora nastaviti da poboljšava interoperabilnost Vojske i ulaže u modernizaciju, opremu i razvoj, kao i edukaciju kadra.

Brigadni general Umut Jildiz poručio je da je zadovoljan ostvarenom bilateralnom saradnjom dvije zemlje, posebno ističući doprinos Vojske Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti.

Kako je poručeno, važnost jačanja državnih kapaciteta intenzivnim ulaganjem na polju odbrane i kontinuirana međusobna podrška i saradnja, ključne su u suprotstavljanju aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve