Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Ćinćur: Neće biti da baš niko ne valja iz ZBCG, a da su partneri bivšeg režima pouzdani

Smatra da je javni interes u ovom stabilna vlada koja će odražavati Crnu Goru, a ne družina skupljena na principima ličnih interesa, bez svega onoga što su iz PES-a obećavali građanima: rad, red i znanje

Poslanica Pokreta ,,Evropa sad“ Radinka Ćinćur uputila je pismo OO PES Bar, u kome je navela da je ustavno pravo poslanika djeluje u skladu sa najvišim moralnim principima u javnom i opštem interesu, a ne u interesu pojedinih grupa, makar to bile i partije koje su ih delegirale, prenosi Portal RTCG.

”U burnim vremenima svima je teško i svi pokušavamo da ostavimo neki trag u vremenu u kojem živimo. Ne znam da li je uvijek ono što radimo najbolje, to će vrijeme pokazati, ali u ovom trenutku nam se mišljenja razlikuju. Vi mislite da Spajićevoj Vladi treba dati šansu bez rezerve, bez pitanja kakve su posljedice te odluke, čak i po cijenu da iznevjerimo svoje glasače, i po cijenu da svaka odluka Vlade treba da zavisi od najmanje 11 poslanika bivšeg režima. Vi vjerujete da sam ja kriva, ako Crna Gora ne doživi “ekonomski procvat” koji smo najavljivali”, kazala je Ćinćur.

Istakla je da nijesu najavljivali samo veće plate i penzije, nego i popravljanje opšteg sistema vrijednosti, društva bez nepotizma i korupcije, društva znanja u kojem će se cijeniti znanje i rad.

”U ovako tijesnoj većini koja bi podržala vladu ja ne vidim prostor za te vrijednosti. Ponovo nam prosvjeta neće biti ” u fokusu”, povećaće najniže penzije na 450 eura i dvije trecine penzionera će imati iste penzije, za koje ćemo vidjeti odakle će se finansirati, o tome ekonomisti dosta govore, ostaviću njima da dokazuju. A zamislite da se za predsjednicu Vrhovnog suda kandiduje neka nova Vesna, glatko bi prošla. Mi ćemo se gložiti ko je veći rodoljub i evropejac, a polovina vlade će zadovoljno trljati ruke što niko neće primijetiti njihova nepotistička zapošljavanja i namještenja, od buke koju sami pravimo”, rekla je ona.

Neće biti da, kako je rekla, baš niko ne valja iz koalicije ZBCG, a da su svi oni, dodaje, koji su dosad sve uradili da opstane bivši režim, odjednom naši najpouzdaniji partneri.

”Gospodine Jankoviću i ostali koji u ovome učestvujete ( a rukopis se prepoznaje!), ovo vrijeđa sve poštene glasače PES- a od kojih svakodnevno dobijam podršku.Ja sam u njihovo ime narodni poslanik, branim njihov stav, želim pravedniju i pomireniju Crnu Goru, koja će ostaviti za sobom stare podjele i etikete i početi graditi bolje društvo. Mislila sam da je to misija PES-a, ako nije ja ću za te ideje nastaviti sama da se borim dok bivstvujem u politici”, poručila je Ćinćur.

Podsjeća da su dva poslanika na listi ostala bez baze, ali su ih oni ohrabrili da zadrze mandat.

”Ako vrhu PES-a i vama koji hoćete da budete primijećeni od njih, to nije jasno i “moralno”, moram da ih podsjetim da su dva poslanika na listi ostala bez baze, ali su ih oni ohrabrili da zadrze mandat, pa zašto to pravilo ne bi važilo i za mene. Ja imam bazu i u glasačima i u članovima OO Bar, od kojih su neki napustili Odbor, a drugi ostali da se sa mnom bore za bolji PES i bolje društvo u kojem živimo”, ukazala je poslanica PES-a.

Smatra da je javni interes u ovom stabilna vlada koja će odražavati Crnu Goru, a ne družina skupljena na principima ličnih interesa, bez svega onoga što su iz PES-a obećavali građanima: rad, red i znanje.

”Uostalom, ustavno pravo poslanika je da djeluje u skladu sa najvišim moralnim principima u javnom i opštem interesu, a ne u interesu pojedinih grupa, makar to bile i partije koje su ih delegirale. Nadam se, ipak, otrežnjenju i povratku dogovoru o većini koja će odražavati izbornu volju građana”, zaključila je Ćinćur.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
05.10.2023-15:55 15:55

…nece biti valjda da ova baba vise zna o ZBCG od Briselske administracije SAD i ambasadora što desničari nijesu poželjni za saradnju …Ona ih preporučuje i nesmetaju joj u buducoj Vladi ,vjerovatno i ona smatra put ka EU kao AV,AV koji nedavno rece Jakobu oko EU i ulaska CG “to su price za malu dEcu” A jakov se pravi “na tri ipo” kao da nije to čuo …!

Pristan
05.10.2023-16:43 16:43

Kao DPS jaka aktiviskunja a prikrivena četnikuša vrati ono što si za vrijeme istog stavila u džep.