Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Cilj Evropske unije da Crna Gora zadrži proevropski kurs

Kako će se riješiti aktuelna politička situacija u Crnoj Gori i da li ćemo dobiti novu vladu zavisi od političara, napominje predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta za saradnju s Crnom Gorom Vladimir Bilčik

Kakav će biti rasplet političke krize u Crnoj Gori, i dalje je neizvjesno. Poslanik Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik kaže da je to unutrašnje pitanje, napominjući da je cilj Evropske unije da naša zemlja zadrži proevropski kurs. Analitičar Stefan Đukić poručuje kako ne postoji više većina od 30. avgusta, te da bi najpoštenije rješenje bilo da se snage ponovo odmjere na izborima.

Kako će se riješiti aktuelna politička situacija u Crnoj Gori i da li ćemo dobiti novu vladu zavisi od političara, napominje predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta za saradnju s Crnom Gorom Vladimir Bilčik. Više je scenarija kako do nove izvršne vlasti.

“Vladi Dritana Abazovića izglasano je nepovjerenje i sada može biti izabrana nova vlada u parlamentu ili se ići na nove izbore. Te odluke su u rukama crnogorskih političara”, kazao je Bilčik.

Na sastanke ambasadora s političarima Biličik gleda pozitivno. Ističe kako je interes Evropske unije da Crna Gora zadrži evropski kurs.

“Ako postoji snažna želja, nastojanje, to je zaštita evropske budućnosti. Radili smo na izgradnji tog puta zajedno više od deset godina. I svakoj narednoj Vladi to bi trebalo da bude prioritet”, kazao je Bilčik.

S druge strane, Bilčik zaključuje kako Demokratski front nije kredibilan evropski partner.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve