Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Cikotić: Čim je DF zaprijetio, Abazović će revidirati i stav oko popisa

Pita potpredsjednika Vlade i jesu li "preče obaveze prema crkvi druge države nego prema sopstvenim građanima"

Dritan Abazović je još u aprilu obećao crnogorskoj javnosti vezano za Temeljni ugovor da će “čim on bude upoznat sa njim biće i javnost”. Kako je prije dva dana rekao da je vidio ugovor postavljamo pitanje zašto ga krije, zašto ga ne pokaže javnosti i time ispuni sopstveno obećanje – pita portparolka Socijaldemokratske partije Amina Cikotić.

Pita potpredsjednika Vlade i jesu li “preče obaveze prema crkvi druge države nego prema sopstvenim građanima”.

– Čim je Demokratski front zaprijetio, Abazović će izgleda revidirati i stav oko popisa, kao što je i onaj oko objavljivanja temeljnog ugovora. DF je digao glas i Zakon o popisu se brozopotezno usvaja na Vladi u avgustu, a URA nam priča priče za malu djecu da zakon o popisu valjda nema nikakve veze sa popisom. Za rubriku vjerovali ili ne – smatra Cikotić.

Izgleda da, kako je rekla, (Aleksandar) Vučić u Srbiji ima (Ivicu) Dačića, a DF ovdje Dritana.

– Služe da glume malo ljevice i ekologije i tako šminkaju nacionalističku politiku. Dačić i Dritan imaju još jednu zajedničku stvar – Dačić aferu “Kofer”, a Dritan aferu “21 milion”. Obje su završile tako što nikad se nije utvrdilo gdje su završile pare – kazala je Cikotić.

Kako kolege iz URA, kad god se, prema njenim riječima, demaskira njihovo služenje DF-u, SPC i interesima srpskog sveta “u šarlatanskom maniru političkih pubertetlija potegnu nekakvu priču o kriminalu”.

– Evo po ko zna koji put ih pozivamo: Imate sad policiju, organe gonjenja i vlast pa ako imate nešto za bilo koga iz SDP-a slobodno dođite, čekamo vas – poručila je Cikotić.

Raško Konjević je, kako je rekla, bio ministar u Vladi Crne Gore i, kako je navela, prema riječima direktora policije kojeg je URA predložila bio jedan od najboljih ministara.

– Bila je i URA u Đukanovićevoj Vladi, pa su po njihovim aršinima i kriterijumima možda i sami sebi kriminalno sumnjivi, ko zna. I na kraju, to što se URA diči time da joj je čast što nije na istoj strani sa SDP-om, to možda baš najbolje govori o njima. Mi nećemo ničim uznemiravati njihov osjećaj časti da budu na istoj strani sa negatorima ove države, ljubiteljima ratnih zločinaca i kleronacionalistima kojih se grozi čitav civilizovani svijet. Samo ćemo reći: Čega se pametan stidi, time se ponosi zna se već ko – zaključila je Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cikotić: Čim je DF zaprijetio, Abazović će revidirati i stav oko popisa – CG Vijesti
13.08.2021-13:40 13:40

[…] Aktuelno […]