Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković: Imamo Vladu neznanja, arogancije i bahatosti

Ignorišući upozorenja, Vukšić je grešku ponovio i devet dana kasnije, što znači da nije riječ o propustu već o namjeri, kazao je u emisiji Znam da znaš za Gradski radio član Odbora za bezbjednost i odbranu, poslanik DPS-a Predrag Bošković

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Dejan Vukšić upozoren je na saslušanju 1o. marta da je način na koji tretira tajna dokumenta suprotan Zakonu o tajnosti podataka i dobroj bezbjednosnoj praksi. Ignorišući upozorenja, Vukšić je grešku ponovio i devet dana kasnije, što znači da nije riječ o propustu već o namjeri, kazao je u emisiji Znam da znaš za Gradski radio član Odbora za bezbjednost i odbranu, poslanik DPS-a Predrag Bošković.

– Vukšić je zloupotrijebio dobar kolegijalni odnos koji je Agencija za bezbjednost izgradila sa partnerskim službama naših prijatelja iz NATO zemalja. Takvim postupcima se Crnoj Gori, kao državi, koja je imala kredibilitet u međunarodnoj bezbjednosnoj zajednici, taj status sada potire. Ponašanje vladajuće većine pokazuje da im je cilj da Crna Gora bude odsječena od zapadnog izvora i podložna za manipulacije od trećih strana, prije svega Srbije i Rusije – objašnjava Bošković.

Prema njegovim riječima, način na koji je potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović, tokom kontrolnog saslušanja, izbjegavao odgovore na pitanja članova Odbora za bezbjednost o Stevanu Simijanoviću, ukazuje na skrivanje ozbiljnih činjenica u aferi “lažni diplomata”.

-Abazović nije dao odgovore odboru, poslanicima, kao ni na press konferenciji ko je omogućio policijsku zaštitu i kompletan logistički servis Ministarstva unutrašnjih poslova Stevanu Smijanovića, nazivajući cijelu stvar smiješnom i preuveličnom. Time je pokazao da se prikrivaju mnoge činjenice – rekao je Bošković.

Bošković nije siguran da li će biti rekonstruisana Vlada premijera Zdravka Krivokapića, jer, kako kaže, predsjednik Vlade Crne Gore često demantuje sopstvene izjave.

Bošković tvrdi da o kapacitetima Vlade najbolje govori stanje u zdravstvenom i bezbjednosnom sektoru. Kako ističe, arogancija i bahatost u zdravstvu dovele su do kolapsa sistema, a u bezbjednosnom sektoru do urušavanja kredibiliteta zemlje u međunarodnim krugovima.

-Trenutno stanje u Crnoj Gori govori da imamo Vladu neznanja, arogancije i bahatosti. Zbog političkog revanšizma, potjerali su ljude koji bi ih usmjeravali da rade prave stvari, a ne da brukaju Crnu Goru na svaki mogući način – zaključuje Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve