Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

CGO: Ko je i kada radio na Temeljni ugovor kad nema u Vladi verzija nacrta

Centar za građansko obrazovanje (CGO) se 24. juna obratio Vladi Crne Gore, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, tražeći kopije svih nacrtnih verzija Temeljnog ugovora sa SPC. Nakon urgencije, iz Vlade su 7. jula odgovorili da predano rade na pretrazi arhive, a kako bi mogli odgovoriti na taj zahtjev, saopšteno je iz CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) se 24. juna obratio Vladi Crne Gore, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, tražeći kopije svih nacrtnih verzija Temeljnog ugovora sa SPC. Nakon urgencije, iz Vlade su 7. jula odgovorili da predano rade na pretrazi arhive, a kako bi mogli odgovoriti na taj zahtjev, saopšteno je iz CGO.

Kako su istakli, danas su dobili kratko obavještenje bez obrazloženja, u kojem se navodi da je usklađena radna verzija Temeljnog ugovora objavljena na sajtu 28. juna, iz čega se zaključuje da u Vladi nema nikakvih nacrtnih verzija tog dokumenta.

“Premijer Dritan Abazović je pozvao zainteresovanu i stručnu javnost da se uključi u raspravu o usvojenom Temeljnom ugovoru. Prethodno su on i članovi Vlade koji su glasali za Temeljni ugovor ignorisali argumente koji su osporavali zakonitost tog dokumenta i usklađenost sa građanskim konceptom”, navodi se u saopštenju.

Iz CGO ocjenjuju da o dinamičnosti, fleksibilnosti i otvorenosti procesa usaglašavanja oko nacrta Temeljnog ugovora najbolje govori i podatak da je jedna verzija tog ugovora sve što u Vladi postoji, a to otvara i pitanje ko je i kada radio na njemu, i zašto se odbijala svaka kritika kad je trebalo čuti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve