Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CGA predala žalbu Ustavnom sudu: Vjerujemo u ravnopravan tretman

Žalili se na odluku DIK-a kojom je odbijena njihova lista za parlamentarne izbore

Crnogorska građanska akcija (CGA) predala je žalbu Ustavnom sudu na odluku Državne izborne komisije (DIK) da odbije ovu listu za parlamentarne izbore 11. juna.

”Nadajmo se da će se nakon što Državna izborna komisija (DIK) dostavi Ustavnom sudu neophodnu dokumentaciju, razmotriti valjanost dokumenata i zadovoljiti pravda u ovom procesu. Vjerujemo da će uskoro svi davaoci podrške CGA biti ravnopravno tretirani, jer je to zagarantovano Ustavom Crne Gore”, poručili su u Crnogorskoj građanskoj akciji.

Delegacija Crnogorske građanske akcije sastala se juče sa ekspertima Misije ODIHR-a, na njihov poziv, predstavila im dokumentaciju i objasnila razloge ustavne žalbe na odluku Državne izborne komisije.

Iz Misije ODIHR-a, čija brojna delegacija prati ovaj izborni proces u našoj zemlji, reagovali su nakon što je CGA najavila da će Ustavnom sudu podnijeti žalbu na odluku DIK-a.

DIK je odbila izbornu listu CGA uz obrazloženje da im je falilo 35 validnih potpisa.

Za predstojeće parlamentarne izbore ukupno je podnijeto 17 izbornih lista, a DIK je prihvatila 15.

DIK je potvrdila izborne liste: „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić, Pokret „Preokret“, Pokret za promjene, Savez „Mi možemo za građansku Crnu Goru“, Hrvatska građanska inicijativa (HGI), SDP Crne Gore, DPS-SD-LPCG-DUA „Zajedno“, Albanski forum, Bošnjačka stranka, Pokret Evropa sad, Savez „Za budućnost Crne Gore“ NSD-DNP-RP, Savez Demokrata i URA, Savez SNP – Demos, Albanska alijansa, Savez Prava Crna Gora – DHS – DSS- SCG – Pokret za Pljevlja.

Pored CGA, odbijena je i lista grupe građana „La Casa de papel“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve