Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Čestitke policiji, istražiti organizatore i naručioce

DF, kako dodaje, daje punu podršku svim segmentima sistema, ali ukazuje na neophodnost najšireg društvenog konsenzusa oko radikalnih institucionalnih reformi.

Predsjednik PzP Nebojša Medojević čestitao je Upravi policije i Upravi carina i svim operativcima na uspješnoj akciji u kojoj je zaplijenjeno više od 1000 kilograma kokaina. On kaže da je to veliki uspjeh službi bezbjednosti, ali dodaje da će akcija imati puni smisao, ako se dubljom i širom istragom obuhvate i organizatori, naručioci i finansijeri.

“Već godinama DF upozorava da je režim Đukanovića od Crne Gore napravio platformu za šverc cigareta i droge, posebno kokaina. U mnogobrojnim polemikama sa DPS-o na moje optužbe da je DPS režim sponzor organizovanog kriminala i šverca, uvijek je sa te adrese stizao isti odgovor: “Nemaš dokaze”. E, evo dokaza. A kada bi policija, ANB, i tužilaštvo radili svoj posao, na ovaj način, dokaza bi bilo više nego tona kokaina prošvercovanih preko Crne Gore”, navodi Medijević u izjavi za medije.

Kaže da je ovo samo vrh ledenog brijega.

“Koliko je stotina tona kokaina prošlo kroz Crnu Goru u ovih 20 godina? Koliko još tona kokaina ima skrivenih po Crnoj Goru?”, pita lider PzP-a.

On kaže da su u svakom ozbiljnijem izvještaju međunarodnih organizacija koje se bave organizovanim kriminalom, već decenijama Crna Gora i Luka Bar registrovani kao ključne tačke distribucije kokaina iz Latinske Amerike ka Evropi.

“Ogromne količine kokaina koje se preko Crne Gore distribuiraju dalje ka Evropi i izostanak bilo kakve ozbiljne akcije crnogorskih službi bezbjednosti i tužilaštva, ukazivao je na političko sponzorstvo vlasti i zaštitu. Koristim ovu priliku da čestitam Upravi policije i Upravi carina i svim operativcima na uspješnoj akciji. Posebno je važna činjenica da po prvi put operativne informacije dobijene međunarodnom saradnjom, nijesu procurile prema kartelima, što je dobra vijest i dobar znak da je novi menadžment, za sada, van uticaja starih korumpiranih struktura”, poručio je Medojević.

Ovo je, kako kaže, veliki uspjeh službi bezbjednosti.

“Akcija će imati puni smisao, ako se dubljom i širom istragom obuhvate i organizatori, naručioci i finansijeri ove isporuke čija je vrijednost na veliko oko 64 miliona eura, a na ulici i preko 360 miliona eura (u zavisnosti od čistoće)”, naveo je Medojević.

On ističe i da je imajući u vidu količinu i modus operandi jasno da se radi o poslu velikih “igrača kojima ovo nije prva tura”.

“Ovo je, bez sumnje, transkacija najjačih narko-kartela iz Crne Gore i istražitelji treba da prate taj trag. Ako ne bude opstrukcija u tužilaštvu i političkim strukturama. Pokazalo tačnim moje uporno insistiranje da je Luka Bar kritična tačka za šverc cigareta i narkotika i da je stanje sistema obezbjeđenja na nedopustivo niskom nivou, što je sistematski i osmišljeno rađeno 30 godina, kako bi se olakšao šverc. Vlada bi morala pod hitno da uđe u projekat modernizacije sistema obezbjeđenja Luke Bar, Uprave carina kako bi se smanjili rizici od šverca preko ove Luke”, kazao je Medojević.

DF, kako dodaje, daje punu podršku svim segmentima sistema, ali ukazuje na neophodnost najšireg društvenog konsenzusa oko radikalnih institucionalnih reformi.

“Borba protiv organizovanog kriminala i velike korupcije mora da bude prioritet, svakog građanina, policajca, tužioca sudije, političara, novinara. Ako se kompletan tumor koji je rastao 30 godina u režimu Đukanovića ne odstrani, nijesmo uradili ništa”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
27.08.2021-13:35 13:35

To međede. Traži da zatvore Luku Bar.

Crnogorka
27.08.2021-18:28 18:28

Mece daj ti molimte procijeni ko je organizator i narucioc posto si se hvalio da si sposoban da vodis ministrastvo policije !