Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović Abazoviću: Temeljni ugovor objavite sjutra, doveli ste javnost pred svršen čin

Ističe da ne postoji niti jedan racionalan razlog zbog kojeg bi se krio ugovor koji se potpisuje u ime grđana Crne Gore, osim ako ne ugrožava njihove interese

Temeljni ugovor biće, kako je najavio ministar pravde Marko Kovač, potpisan do kraja narednog mjeseca, a građani još ni slova od te skoro usaglašene verzije nijesu vidjeli. Zato pozivamo premijera Dritana Abazovića koji je javnost sad doveo pred svršen čin, a dok je bio vicepremijer govorio kako bi on Ugovor učinio javnim, da isti sjutra objavi. U suprotnom, potvrdiće da govori neistine građanima toliko da to postaje nepristojno, kao i da tim ugovorom državni interes jeste ugrožen, budući da ne postoji drugi razlog da se on krije, ističe generalni sekretar SDCG Miloš Čelanović.

Ističe da ne postoji niti jedan racionalan razlog zbog kojeg bi se krio ugovor koji se potpisuje u ime grđana Crne Gore, osim ako ne ugrožava njihove interese.

“Drugo, ugovor mora biti objavljen bez odlaganja, jer u suprotnom neće biti dovoljno vremena da se kako stručna javnost, tako i svi građani, na vrijeme upoznaju sa istim, a što je samo nastavak Abazovićeve politike u prethodnoj vladi, u kojoj je simulirao transparentnost i javme rasprave, kojih nije bilo. Treće, nedopustivo je da država Crna Gora, odnosno oni koji je predstavljaju, potpisuju ovako osjetljive ugovore, a da u toku kompletnog procesa javnost ne samo ignorišu, već planski isključuju. Četvrto, potrebno je razmotriti da li ovaj ugovor treba da dobije na uvid i Skupština, zbog prirode Ugovora”, smatra Čelanović.

Podsjeća da je poznato je da prethodni premijer Krivokapić nije mogao da usaglasi pojedine stavove i članove Ugovora sa SPC jer, kako je navedeno, isti su u koliziji sa crnogorskim propisima.

Prema njegovim riječima, interesantno će biti vidjeti kako je ova vlada u rekordno kratkom roku ta pitanja riješla, kao i šta se dešava sa stavkama u kojima se pominjala vjeronauka u javnim školama, te procedure u slučaju da se protiv sveštenstva vodi krivični postupak.

“Upozoravamo Vladu da ćemo iskoristiti sva politička i pravna sredstva da ih spriječimo u mogućem naumu da iza leđa javnosti pregovaraju i prave svoje dilove. Pravna država se gospodo ne odnosi na političke protivnike, već i na vas. Na šta će vas, uostalom, građani brzo podsjetiti”, poručio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
29.05.2022-10:55 10:55

Jedan je jedini racionalan, ali za Abauovićevu vladu, razlog zašto se krije “Temeljni ugovor” sa Srpskom okupatorskom crkvom. Taj ugovor duboko zadire u temelje postojanja države Crne Gore i uvertira je za njenu potpunu okupaciju. Osnovana je sumnja da iza glumatanja klovna i blesavog šereta, Abazović stoji vrlo ozbiljna, razarajuća namjera za državu Crnu Goru. Abazović, izigrava budalu, da bi odvukao pažnju od opasnih stvari koje priprema Crnoj Gori. Građani Crne Gore, kojima je Crna Gora jedina država, nema se mnogo vremena. Ovom naizgled političkom šarlatanu od Abazovića i njegovih saradnika i mentora, mora se hitno i jako odgovoriti demokratski,… Pročitaj više »

Freedom
29.05.2022-13:57 13:57

A neće dati Draginja, Ranko, Raško i ostale,, patriote SDPa” a da zaboravih ove Mila i DPSa. Svi ste vi isti, vaš Damir nije dobio mjesto predsednika Skupštine pa sad glumite. Crnogorci ovo vi je sve Prevara na našu štetu.