Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: Lošim imenovanjima vlast kao da hoće da uništi energetski sektor

On je podsjetio na prethodna reagovanja kada se radi o rukovodećim kadrovima u energetskom sektoru

Generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Čelanović komentarisao je medijske navode da je za predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja izabran bivši izvršni direktor te kompanije Milan Lekić, ističući da lošim imenovanjima vlast kao da nastoji da uništi energetski sektor.

„Još jedan veseo dan za energetski sektor i još jedna rokada. Naime, i posljednji preostali od tri jahača apokalipse energetskog sektora je zbrinut. I Rudnik uglja Pljevlja ne mora više da brine. Čeka ga svijetla budućnost poslovanja koja se ogleda u besomučnom partijskom zapošljavanju, sumnjivim ugovorima, dijeljenjem ugovora po svadbama…niz je skoro beskonačan”, naveo je Čelanović.

On je podsjetio na prethodna reagovanja kada se radi o rukovodećim kadrovima u energetskom sektoru.

„U nekom od ranijih saopštenja sam pomenuo kako se trojac koji je rukovodio energetskim sektorom (EPCG, Cedis, RUP) takmičio ko će prije da uništi kompaniju kojom rukovodi. Sada je to takmičenje definitivno preraslo u štafetu, a štafetu nose isti ljudi, samo na drugim pozicijama. Znači trka se nastavlja, ima se još ponešto uništiti”, kazao je Čelanović.

On je istakao da su sporni uslovi na osnovu kojih vlast određuje predstavnike u državnim kompanijama.

„Izgleda da su ovoj Vladi preporuke da budete njen predstavnik u nekoj kompaniji to da ste nelegalno obavljali dužnost direktora i skoro pod obavezno da SDT formiralo predmet o vašem poslovanju. To je ta oslobodilačka meritokratija”, zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve