Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

CDT: Kršenje mjera, zloupotrebe resursa u NK…

Mnogo im se građana javilo ukazujući na nepoštovanje epidemioloških mjera.

Funkcionerska kampanja, zloupotreba javnih resursa, službenih automobila i prostorija, te nepoštovanje epidemioloških mjera najčešće su neprivilnosti prijavljene Centru za demokratsku tranziciju (CDT) uoči lokalnih izbora u Nikšiću, saopštila je Milica Kovačević iz te NVO.

Govoreći o aplikaciji Glasaj slobodno, Milica Kovačević iz CDT-a kazala je da su do sada imali nekoliko prijava nepravilnosti koje su proslijedili Agenciji za sprečavanje korupcije.

“Prijave se uglavnom odnose na funkcionersku kampanju, zloupotrebu javnih resursa, službenih automobila, službenih prostorija, dakle sve ono što nam se stalno dešava. Mi naravno tek to treba da provjerimo, ne znamo koliko je sve utemeljeno”, rekla je Kovačević u Jutarnjem programu TVCG.

Mnogo im se građana javilo ukazujući na nepoštovanje epidemioloških mjera.

“Mislim da za to više nije potreban nikakav poseban monitoring, niti postoji neko ko to ne vidi. Dovoljno je na televizijama vidjeti blokove političkog marketinga i uvjeriti se u to da velika većina partija ne poštuje epidemiološke mjere, što je skandalozno ponašanje”, upozorila je Kovačević.

Ukazala je na intenzivnu kampanju u dijelu srbijanskih medija u vezi s lokalnim izborima u Nikšiću.

Maja Bijelić iz Centra za monitoring (CEMI) kazala je da aplikacija Fer izbori te NVO takođe daje mogućnosti za prijavljivanje nepravilnosti koje će biti, nakon analize, proslijeđene nadležnim ustanovama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve