Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Čarapić: Adžić da iznese dokaze da Do Kvon finansira Pokret Evropa sad

''S obzirom na to da je ministar Adžić objelodanio navodne operativne podatke, ovim putem insistiramo da objavi i vjerodostojne, nefalsifikovane dokaze za sve što je iznio'', ističe Čarapić

Član predsjedništva Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da iznese dokaze za svoje tvrdnje iznijete o povezanosti uhapšenog “kraja kriptovaluta” Do Kvona i Milojka Spajića.

“S obzirom na to da je ministar Adžić objelodanio navodne operativne podatke, ovim putem insistiramo da objavi i vjerodostojne, nefalsifikovane dokaze za sve što je iznio”, ističe Čarapić.

Takođe, poziva Agenciju za sprječavanje korupcije, kao nadležni organ, da potvrdi ili demantuje navode ministra Adžića o tome da je Do Kwon finansirao izborne kampanje Pokreta Evropa sad.

“Pošto smo ubijeđeni da ministar Adžić nema dokaze za ono što tvrdi, zaključujemo da su njegovi navodi ništa do zloupotreba funkcionerske pozicije u jeku izborne kampanje, a još gore i politička zlouputreba položaja ministra unutrašnjih poslova koja ga diskredituje da preuzme bilo kakvu drugu javnu funkciju nakon izbora”, kazao je Čarapić.

Umjesto što pokušava da Pokretu Evropa sad spakuje navodne afere samo par dana pred izbore, preporučuje ministru da u cilju maksimalne izborne transparentnosti građanima i svojim biračima objasni kakve je imao zajedničke poslove sa svojim stranačkim kolegom koji je već procesuiran za šverc cigareta.

“Jer smo sigurni da im je to značajno za donošenje odluke o glasanju”, dodao je Čarapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lili
07.06.2023-15:03 15:03

.Sta bi sa onim cigarama sto su spaljivali sa Radom?

COL
07.06.2023-18:17 18:17

Nijeste se trebali istrčavati mladi čovječe nije samo Dritan protiv Spaića već i vaš predśednik države koji ćuti. Mladi čovječe trebate znati da je i ćutanje znak odobravanja….