Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Čanak: SPC ne želi izmjene zakona, već vlast bez izbora

"Ovo je konačan dokaz da oni neće nikakvu izmjenu zakona, već vlast bez izbora i preuzimanje države, naravno u ime druge države… Čak ne ni preuzimanje, nego ukidanje", napisao je Čanak na Tviteru

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da odbijanje Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se registruje u Crnoj Gori predstavlja “konačan dokaz” da oni ne žele izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, već žele da bez izbora preuzmu vlast i državu Crnu Goru.

Čanak

“Ovo je konačan dokaz da oni neće nikakvu izmjenu zakona, već vlast bez izbora i preuzimanje države, naravno u ime druge države… Čak ne ni preuzimanje, nego ukidanje”, napisao je Čanak na Tviteru.

Podsjećamo, pregovori ekspertskih timova Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske o Zakonu o slobodi vjeroispovesti završeni su bez dogovora, jer Mitropolija nije prihvatila zahtjev da se registruje u Crnoj Gori.

Kako je navedeno, Vlada je samo tražila da se SPC registruje u Crnoj Gori, a iz Mitropolije je potvrdjeno da za njih to nije bilo prihvatljivo.

Ranije danas je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin kazao je da dijalog između Vlade Crne Gore i SPC nije dao očekivani rezultat, iako je Vlada iskazala strpljenje i spremnost za prevazilaženje razlika i podjela u društvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve