Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čanak na Cetinju: Ko je sijao litije, sada žanje ustoličenje

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je danas na Cetinju da nije moguće da su samo litije organizovane u Crnoj Gori bile političke, a da je čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija čisto vjersko pitanje

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je danas na Cetinju da nije moguće da su samo litije organizovane u Crnoj Gori bile političke, a da je čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija čisto vjersko pitanje.

– Ko je sijao litije, sada žanje ustoličenje. Litije su bile imanentno političke i to politički događaj koji je doveo do suštinskih nametanja Crnoj Gori strane ideologije – rekao je Čanak za Pobjedu.

Čanak je ranije najavio dolazak u Prijestonicu, ističući da je ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju direktna provokacija.

On je danas istakao da je siguran da se na Cetinju ovih dana brani pravo na različitosti.

– Ko god kaže da je to nekakva crnogorska nacionalistička ili anti-srpska stvar nije istina. Ja sam živi dokaz da nije anti-srpska, a da je anti-nacionalistička živi dokaz je da ja ovdje nisam vidio nacionaliste, nego pet naroda, tri vjere, ateiste i sve ostale građane koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu. Sve je to krunski dokaz da je to jedna obična podmetačina sa pokušajem da se identitet crnogorski stavi u službu stvaranja srpskog sveta ili nekakvog takvog zlog nauma. To jednostavno ne smije da prođe i mislim da svi oni koji vjeruju u principe o kojima govorim treba da budu danas na Cetinju – poručio je Čanak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve