Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Čanak: Kroz nacionalno prebrojavanje građana želi se pokazati da Crna Gora politički pripada ”srpskom svetu”

Popis u Crnoj Gori, tvrdi Čanak, predstavlja državno organizovani ''teror na osnovu podataka koji bi po pravilu morali biti tajni''

Popis u Crnoj Gori je isključivo političko pitanje, a kroz nacionalno prebrojavanje građana želi se pokazati da Crna Gora politički pripada tzv. “srpskom svetu”. To je, za Gradsku, ocijenio Nenad Čanak, bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Popis u Crnoj Gori, tvrdi Čanak, predstavlja državno organizovani “teror na osnovu podataka koji bi po pravilu morali biti tajni”.

” U stvari, od toga se pravi izgovor za uništenje Crne Gore kao suverene države i njeno pripajanje srpskom svetu, ističe Čanak.

Fantazmagorične su izjave istoričara i ideologa velikosrpskog projekta ,,srpski svet“ Aleksandra Rakovića o vraćanju srpskog identiteta u Crnu Goru, ocjenjuje Čanak.

” Srpski u rečima Rakovića znači jedinstven politički stav, političku podlogu, što podrazumeva centralizovanu državu, potiranje svih razlika: regionalnih, istorijskih, kulturnih, na teritoriji te države. To znači jednu totalitarnu državu, praktično teokratsko klerofašističku koja bi bila apsolutno sramota za sve ljude koji u njoj žive, na prvom mestu za sve Srbe na bilo kom mestu na svetu. Mislim da je to u velikoj meri nemoguće “, kaže Čanak.

Čanak tvrdi da se izrada potrebnog softvera može završiti za nekoliko dana.

“Prijedlog premijera Spajića da rezultati budu objavljeni pola godine nakon sprovođenja popisa obmanjivanje su javnosti”, zaključuje Čanak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
11.11.2023-23:10 23:10

Svaka cast Gospodine. Respekt!