Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

”ĆALE DŽOMINJO” NEMA ŠTO VIŠE DA TRAŽI U CRNOJ GORI Zasmetao ”njegovima” pa ga protjerali iz države!?

Nakon što je žestoko poražen od Perovića i nove vlasti u političkoj borbi za prevlast nad crnogorskom filijalom svetosavkog kulta ''krvi i tla'',  Džomić je već spakovao kofere i otišao za Srbiju. Kako su kazali naši dobro upućeni izvori, u Crnu Goru dolazi samo na dan-dva da sredi papirologiju vezano za profesionalni angažman u crkvi.

Direktor srednje Bogoslovske škole Gojko Perović uz svesrdnu pomoć premijera Zdravka Krivokapića uspio je posle dugotrajne i bespoštedne političke borbe da pobjedi svog najvećeg rivala za prevlast u crnogorskoj filijali Srpske pravoslavne crkve (SPC) protojereja stavrofora Velibora Džomića.

Filijalu svetosavskog kulta ”krvi i tla” koji se u Crnoj Gori vodi pod akronimom SPC od smrti neprikosnovenog lidera Amfilohija Radovića razdirale su ozbiljne tenzije nastale kao posljedica sukoba dvije veoma moćne frakcije unutar ove političko-finansijske organizacije.

Sukob frakcija unutar Mitropolije crnogorsko-primorske su predvodile, sa jedne strane epidemiolog i pravnik koji se u slobodno vrijeme bavi vjerskim pitanjima Velibor Džomić, a sa druge direktor srednje Bogoslovske škole, tvrdokorni svetosavac sa afinitetima prema četništvu Gojko Perović.

Amfijev ”ljotićevac”

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu SPC u Crnoj Gori, Džomić je izgubio politički rat unutar crnogorske filijale SPC i već je napuštio državu!

Gojko Perović i Zdravko Krivokapić eliminisali Džomića da bi imali uticaj na Joanikija

”Gojko Perović i Zdravko Krivokapić porazili su Džomića u unutarcrkvenim borbama za političku prevlast. Oni su takođe uspjeli da istisnu Džomića i onemoguće ga da utiče na v.d. šefa ove organizacije u Crnoj Gori Joanikija Mićovića, kao što je to radio sa pokojnim Amiflohijem. Jer dok je Amfilohije bio živ niko nije mogao da priđe mitropolitu od, kako su to njegove kolege iz crkve nazivale, ‘spletki’ koje je Džomić sprovodio. Perovićeva ekipa se nakon smrti Amfilohija dobro pripremila pa su uz pomoć premijera dobili unutarckrvenu bitku protiv Džomića i njegove struje”, rekli su naši veoma dobro upućeni izvori.

S obzirom da je Džomić crnogorskim bezbjednosnim službama poznat kao ”neprijateljski element” izvjesno je da će morati da napusti državu.

”Džomić je poznat  kao  žestoki ‘ljotićevac’ i neprijatelj Crne Gore, pa stoga nije ni stekao pravo boravka niti državljanstvo. Koliki je neprijatelj države pokazao je kada je izjavio da u Crnoj Gori ima više sveštenika nego profesionalnih vojnika, sa indirektnom porukom da je SPC jača od Crne Gore i da vojno može da je porazi. Stoga, kada je izgubio podršku unutar Srpske crkve u Crnoj Gori, on nema više ništa da traži i prinuđen je da napusti dražvu”, rekli su naši izvori.

Već spakovao kofere

Nakon što je žestoko poražen od Perovića i nove vlasti u političkoj borbi za prevlast nad crnogorskom filijalom svetosavkog kulta ”krvi i tla”,  Džomić je već spakovao kofere i otišao za Srbiju.

Gojko Perović: Sa vjerom u boga i čiča Dražu uspio da odnese pobjedu u unutarpartijskoj borbi

Kako su kazali naši dobro upućeni izvori, u Crnu Goru dolazi samo na dan-dva da sredi papirologiju vezano za profesionalni angažman u crkvi.

”Gojko Perović je već sad u odnosu na Joanikija zauzeo položaj koji je Džomić imao kod pokojnog Amfilohija. Tako da je sada otac Velibor postao tehnološki višak u crkvi, a čovjek koji je važio za najvećeg biznismena u crkvi i prvog operativca srbijanske BIA-e (što je primijetio i Dobrica Ćosić), sad razmišlja da proda stan u Podgorici koji je dobio od crkve”, rekli su naši izvori.

Kako nam je rečeno, u crkvenim krugovima u Srbiji su već počeli da prozivaju Džomića koji ni u susjednoj državi nije omiljen jer zbog pokjnog Amfilohija nije u dobrim odnosima sa predsjednikom, nezvaničnim patrijarhom SPC, Aleksandrom Vučićem.

”Stoga su crkveni krugovi u Srbiji odlučili da Džomića neće zvati ‘otac Velibor’ ili ‘otac Džomić’ kako on voli da ga narod oslovljava, već ‘ĆALE DŽOMINJO’ da bi istakli njegov status”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Sukob buknuo pred parlamentarne izbore

Sukob na relaciji Džomić – Perović poprimio je ozbiljnije razmjere pred parlamantrne izbore u avgustu prošle godine, jer su i jedan i drugi veoma ambiciozni i imaju svoje vizije o budućnosti crkve u Crnoj Gori.

Nema više Amfija da ga štiti

I jedan i drugi su sebe vidjeli kao nezvaničnog lidera, odnosno buduću sivu eminenciju ”pravoslavne” crkve u Crnoj Gori, pa i ne čudi što su međusobno plasirali razne kvalifikacije i optužbe.

Perović, kako smo još ranije pisali, u svakoj prilici nastojao je da napomene da je Džomić ‘rent a Srbin’, a da je on izvorni svetosavac i mnogo veći Srbin od ”ćaleta Džominja” i to ‘iz ubjeđenja’.

Džomić je sa druge strane zamjerao Peroviću što sebi daje preveliku slobodu i ovlašćenja koja mu ne pripadaju. U sukobu dva svetosavska ”teškaša” čak su i političke partije sa kojima SPC aktivno sarađuje bile podjeljenog mišljenja koga da podrže jer i Džomić i Perović imaju svoje jake ‘igrače’ u zvaničnim političkim vodama.

Epidemiolog i pravoslavni vrač koji je tvrdio da ima lijek za koronu

Protojerej stavrofor Velibor Džomić u crnogorskoj i regionalnoj javnosti ostaće upamćen po tome što je  tvrdio da ima lijek za koronu i da njegovi pretpostavljeni Amfilohie, Irinej, Atansije nemaju razloga za brigu. Koliko je samoproklamovani epidemiolog i pravoslavni vrač omanuo govori i činjenica da je gore pomenuta svetosavska trojka umrla od korone.

Pravoslavni vrač Velibor Džomić (u sredini), Atanasije (lijevo) i Amfilohije (desno): Izmanipulisao svoje šefove i tvrdio da ima lijek za koronu

Podsjetimo, Džomić je početkom prošle godine kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”. Takođe se spekulisalo da su po Džomićevim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Džomića, nakon smrti njegovih nadređenih izazvanih korona-virosuom nije bilo u javnosti, kao da se od nekoga krio ili kao da je osjećao odgovornost za ruganje koronavirusu koji je na kraju, u neponovljivoj ironiji sudbine, usmrtio toliko srpskih vladika i pored naizgled neprobojne zaštite koju su, kako je tvrdio Džomić, pružale političke litije.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

15 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mutljavina
14.04.2021-13:18 13:18

Može se zaključiti dok je Džomić litijali i kadili po Nikšiću broj zaraženih je vrtoglavo rastao a od kad se Patriote skupljaju broj zaraženih od Covida u Nikšiću vrtoglavo pada.Ljubav prema svojoj domovini je bolji lijek od tamjana

hercegnovi
15.04.2021-00:19 00:19
Reply to  Mutljavina

Dooobar !!!

@@@@
14.04.2021-13:23 13:23

A MOLE LI SE ONI ISTOME BOGU I MAJU LI KAD OD POLITIKE DA SE MOLE?MOLE LI SE ONI UOPSTE I DALI SU VJERUJUCI LJUDI?

Ha20
14.04.2021-14:28 14:28

Putuj igumane i ne okreci se……………………

tvrd orah
14.04.2021-14:36 14:36

Neznam šta je ovaj čovjek i do sada boravio u CG, jedina uloga mu je bila da svađa pravoslavni živalj u CG tj. srbe i crnogorce.Neka mu je srećan put i nikada ga više moje oči ne vidjele. Na kraju u CG će se postići dogovor oko suživota srba i crnogoraca, manite se više ovakvih. Svi trebaju da znaju u CG i Srbiju da upokojenog mitroploiita Amfilohija ne može niko više zamijeniti na tronu Mitropolije.

Krstmojanski
14.04.2021-14:38 14:38

Dzoma je bio paroh u Zeti a njegova popadija izabrana dr u Golubovcima.Crkveni odbor Zete cesto je trazio od Amfija da “makne”Dzomica iz Zete ;dogadjalo se da vrijedja vjernike,o trosku gragadjana napravio Parohijski dom,a iako su istovremeno prikupljani prilozi (u markama je to bilo) i za kapelu,nije izgradjena a ne zna se ni sudbina tog novca. Na one molbe da skloni Dzomica,jednom je mitropolit rekao :”Dobro znam oca Velibora,kad bi on znao da je sigurna finasijska buducnost Crnogorske crkve ,tamo bi presao;ali otuda bi nam zagorcao zivot” Zato ga je i drzao blizu sebe , radi kontrole,ali i da bude… Pročitaj više »

Može
14.04.2021-15:54 15:54

Sv. PETAR PRIPREMA, PO NJEGOVOM ZAVJETU, RODNOG CRNOGORCA DA SLUŽI NJEGOVOJ CPC.

Naroz
14.04.2021-16:19 16:19

Nije igrao za raju, zanemario je taktiku, završio je karijeru u nižerazrednom “Vratniku”…
Džomke je u PG stigao pržulinom iliti peglicom, nosio je izlizane farmerice i prsle starke, danas odlazi najnovijim džipom Toyota, u Armani farmericama i cipelama Paciotti… gornji dio zmijskog tjela je odjenuo u trik majicu od Titeksa, a plašt je dobio na poklon od Betmena… kapu u obliku džinovskog šampinjona je dobio lično od Steva Karapandže. Malo li je sve ovo?

Crnogorka
14.04.2021-18:18 18:18

Secateli se kad mu nijesmo dali da udje u CRNU GORU pa smo imali toliko problema i opet ste ga udomili u CG najviseg neprijatelja da je samo on lako bi nego ste im dali utociste mnogijem sami sebe kopamo jamu -BRATIC a sad muka sa njima i opet vam pada napamet da primate izbjeglice -Sekulovic mora odgovarat krivicno radi protiv CG!

ZAGA
14.04.2021-20:53 20:53

IIspunila mi se želja konačno samo sto bih to ja uradila na lepši način pa da ni ne zaviri preko granice! Bio je Zli Duh Mitropolita!
Kada ga se setim kako je na TV trazio svoje dokumente “dokaze” i pokazivao svoje masne bele prstice Pih!

Gradjanka
14.04.2021-22:39 22:39

Pa nije cudo,odlazi punih dzepova.Kazu da su godisnji prihodi vjerskih objekata u Crnoj Gori,oko 120-140miliona eura.(zato su i branili svetinje-eur-a),a vjerni narod ,neobrazovan,misli ako nosi mantiju,postenje je to.
Da je crkva finansirala i pomagala rat u Bosni,kupovala stanove po Srbiji uglavnom u Beogradu.Ako su ovdje dosli devdesetih lako je vidjeti koliko novca je izneseno iz Cg.(pa priblizno 3 milijarde)za ovih tridesetak godina.Prica se, dje su bile pare ili kakav posao sa crkvom tu je bio Dzoma.Ljudi bliski crkvi pricaju da je iskljucivo boravio u Splendidu,kao i i da je kupio kucu na Dedinju.

Kosta
14.04.2021-22:55 22:55

Ti si mali Kneževiću ozbiljno deformisano čeljade….

Milena
15.04.2021-09:12 09:12
Reply to  Kosta

I ja mislim,ne umije da laze ,podmece,brani zlocinacku bagru,krade, a kune se u boga,,brani popove pedofile,bas je deformisan,cudan si ti psihoanaliticar,,poradi na sebi,jer Bog sve vidi.

Vasko
15.04.2021-05:28 05:28

A sto cekaju sa ovima sto su kao dzomic,treba im u korist moje C G sve oduzeti i takvim Funjarama zabraniti ulazak u mojoj drzav.

Nermina
19.04.2021-11:16 11:16

Ne kaze sr uzalud:”Hodze i popovi najveci lopovi”.Nazalost,ovim se ne huli na Boga on je jedan,vec na djavole koji kvare red na zemlji.