Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Budući ministar Bogdanović – diplomu Megatrenda stekao sa 35. godina, tvrde u Mandićevoj partiji

U biografiji Bogdanovića koja je objavljena na sajtu Skupštine Crne Gore i Demokrata nigdje se ne navodi gdje je završio fakultet. Samo se navodi podatak da je diplomirani pravnik

Kandidat za ministra unutrašnjih poslova Boris Bogdanović stekao je diplomu pravnika u 35. godini, tvrde iz partije Nova srpska demokratija Andrije Mandića, koji su portalu AKTUELNO prethodnih dana dostavilu ovu informaciju.

Iz te partije su odbili javno da komentarišu najavu da bi Bogdanović, inače drugi čovjek Demokrata trebalo da bude novi ministar policije.

Mandićevi saoborci su samo proslijedili saopštenje nekadašnjeg Demokratskog fronta Nikšić iz 2017. godine u kojem se navode ti podaci.

”Ovo je samo nastavak prljave kampanje koju je protiv Predraga Bulatovića vodila UDBA, a nastavile junoše iz Demokrata koristeći marketing metode sa Megatrenda kojeg je Bogdanović završio u svojoj 35. godini”, navodi se u saopštenju tadašnjeg nikšićkog DF-a.

U biografiji Bogdanovića koje su objavljene na sajtu Skupštine Crne Gore i Demokrata nigdje se ne navodi gdje je završio fakultet. Samo se navodi podatak da je diplomirani pravnik.

U prilično opširnoj biografiji navode se mnogi detalji koji se odnose na pohađanje određenih seminara, škola, a budući ministar policije čak vrlo detaljno navodi i u koje je sve marketinške i promotivne slogane stranke za potrebe partije učestvovao.

Podsjetimo, dio javnosti vrlo otvoreno sumnja u zvanja koja su stekli pojedini funkcioneri Demokrata, a magistarski rad na Ekonomskom fakultetu u Podgorici predsjednika partije Alekse Bečića bio je i pod provjerom nadležnih organa, ali je na očito volšeban način cijela priča završena tipičnim crnogorskim rješavanjem problema – NERIJEŠENO. Utvrđeno je da je Bečić plagirao oko petinu magistarskog rada, ali je sve završeno bez oduzimanja akademskog zvanja.

Bogdanović u biografiji nije navodio da je bio dugogodišnji administrativni radnik u nekada najjačoj opozicionoj partiji SNP iz kojeg su i nastale Demokrate. Taj dio biografije je potpuno ignorisan. Takođe, Bogdanović je vješto sakrio i svoje osnovne podatke o godini rođenja, kao i kada je uopšte pohađao beogradski fakultet Megatrend.

Ta obrazovna institucija u Beogradu je bila česta tema medijskih natpisa o sumnjivim diplomama, od koje se pojedine odnose i na dio političara iz Crne Gore. Kako se posljednjih mjeseci nezvanično pominje po kuloarima u Beogradu, navodno bi u narednim mjesecima mogao biti objavljen spisak na hiljade sumnjivo stečenih diploma osoba iz javnog života i preduzetništva mahom iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Već je poznato da je neku ulogu imao izvjesni M.B. koji je priznato ime u svijetu obrazovanja u Beogradu, a koji je porijeklom Crnogorac.

U “sakrivanju” detalja o biografiji budućeg ministra unutrušanjih poslova pomogao je i mandatar Milojko Spajić koji u dostavljenom ekspozeu nigdje nije naveo detalje iz profesionalnog rada članova nove Vlade. To je prvi put u istoriji crnogorskog parlamentarizma da nema osnovnih podataka iz karijera budućih ministara. Ako su mislili da su uspjeli da sakriju određene činjenice, jasno je da su se prevarili jer je danas sve mnogo lakše saznati i otkriti, pa i tako će na svjetlost dana doći detalji o diplomi Bogdanovića, ali i još pojedinih ministara.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
29.10.2023-07:24 07:24

Kako je nešto ublijedio, iscijedio se, što bi stari rekli ufitiljio, izgleda ga iznurio uran notnji život i tuga od kad mu se oženio njegov drug.

cetinje
29.10.2023-10:15 10:15
Reply to  COL

A ne “fali njemu” onih klinova,ima Boris “prolaz kod” Srpskih popova “guzaranata”kao Jovan Joco Markus.

Slavko
29.10.2023-07:27 07:27

Zna li se sta nam je Djeka zavrsio od skole a dobijo zvanje u Abazovicevoj Vladi Ministar !Mnoge Ministre treba ocesljati sa skolom koji su kupili diplome -pucaju nam samar u lice da bi okrenuli drugi obraz jer ti moze puci i drugi samar od ovih neskolovanih neznalica !

cetinje
29.10.2023-10:17 10:17
Reply to  Slavko

Zna druze Djeka je “profesionalni” PERIGUZ koji ne koristi papirnu galanteriju,olos Shqiptarr.

Zzzzzzz
29.10.2023-09:06 09:06

Zenidba je bila kamuflaza i dalje njih 2 uzivau zajedno ali tajno—— kad im glasaci saznaju—— kukuuuuuuu!

cetinje
29.10.2023-10:18 10:18
Reply to  Zzzzzzz

Pa sto ima veze,imaju “pravo”da “vrcaju”jedan drugome,nece im se obraza taci.

džudović
29.10.2023-09:33 09:33

Imamo super Vladu sa doktorima nauka i sa: Jokom električarem, Dadom sa kupljenom diplomom, evropske integracije iz knjižare, socijalno i kladionice, Bogdanovića sa vjerovatno kupljenom diplomom, Ljalja sa plagiranom magistraturom, Krapovića kojemu je đed završio fakultet, Vlada lupeža drva itd. Ako sam preskočio nekoga od ovih, izvinjavam se.

xxy
29.10.2023-15:47 15:47
Reply to  džudović

a kakve su diplome imali Milovi ministri i sefovi institucija i drzavnih sluzbi, pa i sam Milo jedva zavrsio fakultet i nije znao niti jedan strani jezik a toliko decenija u vlasti.
Pa jeli bili multi univerzalnih mininistara kao oni Boskovic pa ni mislim ni ministar zdravlja nije bio iz te struke , pa su pomorstvo drzali Bosnjaci iz Rozaja , a komandiri i sefovi policije sve sa vandrednim diplomama stecenim nakon postavljenja na funkciju pa tako redom.
A vi se sad zabrinuli za ove , snace se ne bojte se bolje nego ovi dugogodisnji Milovi.

džudović
29.10.2023-18:48 18:48
Reply to  xxy

U vladama čiji je predsjednik bio Đukanović svi ministri su bili sa regularnim univerzitetskim obrazovanjem. Zdravstvo je imalo samo jednog ministra koji nije bio ljekar i drugi je ovaj Dado Beranac. Znanje stranih jezika pomaže u komuniciranju ali se od tog znanja ne postaje pametniji. Još nešto, treba da obratite pažnju na zareze (ovako se ne pišu kako vi to radite) i “jeli” se piše kao “je li” (odvojeno)! Ne brinem se za snalaženje ovih ministara sada, nego se brinem za nas.

!!!
29.10.2023-20:30 20:30
Reply to  xxy

Druže,mene bi bilo sramota da pišem komentare a u komentarima napišem JELI,umjesto je li.Pa koju si ti školu pobogu učio i imaš hrabrosti da nekoga i nešto komentarišeš i to baš u vezi obrazovanja?Ja znam da ti ne znaš da si nepismen ali eto ja te sad obavještavam da okačiš pero o klin i da bar malo spasiš čovječanstvo od tvoje mudrosti.Unaprijed zahvalan.

cetinje
29.10.2023-10:13 10:13

Ova dzukela salatar Bogdanovic ima SVERC DIPLOM,uostsalom i njegov sef (bivsi ljubavnici) Ljaljo iz Balabana je imao 35%-tni PlAGIJAT magistarskog rada,nista neobicno i novo jer se Demokrate “kunu”u postenje,posebno Zdencica radodajka.

Trile
29.10.2023-10:32 10:32

Taj famozni sa Megatrenda je sekretar istog koji je prodavao diplome inače ,,gromada ljudska” Beranac.

Bogdanović odustao od funkcije: Za novog ministra unutrašnjih poslova predložen Danilo Šaranović | Skala radio
30.10.2023-10:31 10:31

[…] Iznenadni odlazak Bogdanović dolazi samo nekoliko sati nakon što je portal AKTUELNO javno otvorio dilemu u vezi njegove fakultetske diplome. […]

miksi
02.01.2024-17:49 17:49

A zasto gospodin Bogdanovic krije koju je srednju skllu zavrsio, kada se sretnemo na ulici pravi se da se ne poznajemo.
Bio je dobar djak, ali zasto je sramota reci da je isao u MTŠ “Ivan Uskokovic”