Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: SPP želi sa DF-om da oslobodi Crnu Goru

"Ne razumijemo samo zašto se njegova partija pronašla u našem podsjećanju da koalicija”Crno na bijelo” negira i relativizuje genocid u Srebrenici", navodi se u saopštenju

Razumijemo Hazbiju Kalača, upornog u političkim promašajima, isto kao što shvatamo i njegovu frustraciju i bijes, prema sunarodnicima, koji ga, gle čuda, ne slijede u njegovim lutanjima, saopštili su iz Bošnjačke stranke.

“Ne razumijemo samo zašto se njegova partija pronašla u našem podsjećanju da koalicija”Crno na bijelo” negira i relativizuje genocid u Srebrenici”?

Dakle, nije Hazbiji prvi put da zaluta, otkako je zbog neostvarenih ambicija, napustio Bošnjačku stranku. Malo pod Muftijijno džube, malo iza njega, pa onda ravno sa Demokratskim frontom i ” Srbadijom barskom”, pod kokardom i iza krmeta na kolcu, u cjelovečernjim vašarima ispred Skupštine.

Neprijatno je podsjećati, ali je to vidjela cijela Crna Gora – zajedno Hazbiju i veselu družinu koja pjeva Pavlu Djurišiću.

I tada mu je za nešto, samo njemu poznato, bila kriva Bošnjačka stranka, kao i Bošnjaci što ga ne podržavaju”, navode u saopštenju.

U ovoj izbornoj kampanji ponovo je, kako dodaju, politički vaskrsnuo u “Crno-bijeloj družini”.

“Mislio, konačno je potrefio, mada mu i plasman na listi dovoljno govori koliko, u toj družini, vjeruju u njegov politički autoritet.

Međutim, politički gaf kojim je koalicija “Crno na bijelo” iskazala i potvrdila kontinuitet negiranja genocida u Srebrenici, bio je hladan tuš za Hazbiju i ono malo Bošnjaka što ga slijede. Da je malo bolje informisan, prisjetio bi se da je 11. jula , URA kao glavni činilac te koalicije, kazala istu stvar – da je Srebrenica zločin, a ne genocid, međunarodno priznati i presuđeni, kojeg kao takvog kvalifikuje cijeli civilizovani svijet.

I sada, kada je to doživio, opet su Hazbiji krivi Bošnjačka stranka, njeni čelnici, uskoro će biti i sunarodnici, jer je promašio stranu i svrstao se sa onima koji, rame uz rame, sa Demokratskim frontom žele “osloboditi ” Crnu Goru”, dodaju u saopštenju.

Pitaju se od koga bi je oslobađali, kad bi imali priliku?

“Na sreću Crne Gore, neće biti u prilici, jer im bošnjačko-muslimanski glasovi to neće omogućiti. Takvi izlivi “građanstva”‘ kod Bošnjaka ne mogu proći i zato Hazbija gubi i ono malo podrške što je mogao imati.

Bošnjačka stranka će i dalje, iskreno i autentično zastupati svoje sunarodnike i stajati iza opravdanih zahtjeva svakog građanima Crne Gore.

Bošnjaci dobro znaju šta je ispravno”, zaključuju iz Bošnjačke stranke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve