Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

BS: Međunarodna zajednica da osudi govor Dodika

Prošlo je vrijeme prekrajanja granica u regionu, poručuju iz BS-a

Bošnjačka stranka (BS) osudila je najnovije poruke predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji poziva na, kako kažu, prekrajanje granica u regionu i stvaranje Velike Srbije. Iz BS-a pozivaju međunarodnu zajednicu, prije svega Sjedinjene Američke Države i EU, da odlučno reaguju na ovakve poruke.

“Skrećemo pažnju na opasan narativ koji dolazi od strane Dodika. Riječ je o direktnom pozivu na kršenje Dejtonskog sporazuma i ugrožavanje suvereniteta Crne Gore i BiH. Pozivamo Sjedinjene Američke Države i EU da osude namjere i govor Dodika, jer su upravo SAD i EU garant suverenosti država i nepovredivosti granica u regionu”, saopštila je BS.

Milorad Dodik je po njihovim riječima, politički “avanturista” koji želi da cijeli region vrati u 90-te godine prošlog vijeka.

“Bošnjački narod podržava nepovredivost granica, očuvanje suvereniteta svih država i demokratske procese u njima, uz poštovanje etničkih posebnosti. U tom smislu, Bošnjačka stranka će se odlučno suprostaviti svim dezintegracijskim procesima”, zaključuju iz BS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ante
28.10.2023-19:54 19:54

Cus izjave prolupalog cetnickog psihickog poremecenika Dodika -Najaci smo u regionu i treba da se otima i okupira – ocete da su Srbi krivi zato što ne prihvataju vlastitu egzekuciju – rekao je Dodik. Psihickom poremeceniku Zabranit ulaz u CG!

Plamenac
28.10.2023-20:38 20:38

Medjunarodna zajeBnica je i dovela sivonju Dodika na vlast