Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Branka Milić napustila Ambasadu Srbije u Crnoj Gori

Milić je provela skoro dvije i po godine u zgradi Ambasade Srbije čime je izbjegla da učestvuje u sudskom procesu koji se vodio protiv nje

Jedna od okrivljenih u sudskom postupku pokušaja terorizma Branka Milić napustila je zgradu Ambasade Srbije u Podgorici, saopštio je bivši ambasador te zemlje Vladimir Božović.

Milić je provela skoro dvije i po godine u zgradi Ambasade Srbije čime je izbjegla da učestvuje u sudskom procesu koji se vodio protiv nje.

Prethodno je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu kojom su okrivljeni državljani Rusije, Srbije i Crne Gore bilo osuđeni od jedne do 15 godina zatvora.

Branka Milić je odluku Apelacionog suda, kojom joj je ukinuta trogodišnja zatvorska kazna u slučaju “državni udar” dočekala u Ambasadi Srbije u Podgorici.

Ona je jedna od 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine koje je Viši sud u maju 2019. osudio na zatvorske kazne.

Apelacioni sud Crne Gore je 5. februara ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje. Većina je presudu dočekala na slobodi, ali ne i Branka Milić. Ponovno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gorizakazano je za 31. maj.

IzvorRSE

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve