Državljanki Srbije Branki Milić, koja je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora u oktobru 2016. i nalazi se u ambasadi Srbije u Podgorici, pozlilo je prije dva dana, nakon čega je Ambasada pozvala Hitnu pomoć, koja je vrlo brzo stigla i ukazala joj medicinsku pomoć.

foto Arhiva

“Nakon toga, ambasador Vladimir Božović je posjetio Milić i uvjerio se u njeno zaista teško zdravstveno stanje”, navodi se u saopštenju Ambasade.

Milić je posjetio i advokat Jugoslav Krpović, koji je njen branilac u pomenutom postupku.

“Nakon toga je od ambasadora i Ambasade zahtijevao dodatno angažovanje, jer cjelokupni njen slučaj i okolnosti boravka u zatvorenom prostoru, prvo u Istražnom zatvoru, pa u Manastiru, a sada u Ambasadi su uticali na pogoršanje zdravstvenog stanja i enormno gotovo tropske vrućine koje su ovih dana u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Božović se zato sastao sa Krpovićem, nakon čega je obavio razgovor u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore.

“Ambasador je svojim sagovornicima u MVP-u prenio svoju zabrinutost za zdravstveno stanje Milić, kao i zahtjev da mu se omogući prijem kod najviših predstavnika pravosuđa Crne Gore. Sagovornici iz MVP-a su obavijestili ambasadora da su proslijedili njegov zahtjev i izrazili nadu da će do susreta vrlo brzo doći”, naveli su u Ambasadi.

Božović je, dodaje se, prenio i mnogobrojne zahtjeve državljana Srbije za ulazak u Crnu Goru, zbog posjete i njege svojih roditelja i najbližih, kao i državljana Srbije vlasnika nekretnina u Crnoj Gori.

“Ovi razlozi, uvažavajući suvereno pravo Crne Gore da o njima odluči, temelje se na poštovanju osnovnih ljudskih i građanskih prava i sloboda, kao i razloga humanosti.Takođe, ambasador je zahtijevao i razgovor sa predstavnicima NKT-a na ovu temu. Sagovornici iz MVP su ga obavijestili da će o tome informisati NKT. Ambasada Srbije u Crnoj Gori nastavlja da ulaže velike napore za rješavanje ovih važnih životnih pitanja i problema”, zaključuju u Ambasadi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve