Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Brajović: Puna posvećenost razvoju poljoprivredne proizvodnje i stočarstva nakon 23. oktobra

On je kazao da su poljoprivreda i stočarstvo kao jedne od nekad vodećih privrednih djelatnosti u Bjelopavlićima danas na niskim granama i skoro do kraja zapuštene

Nakon 23. oktobra jedan od primarnih ciljeva liste ’’SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad’’ biće puna posvećenost razvoju poljoprivredne proizvodnje i stočarstva, saopšti je noslilac te liste, Željko Brajović. 

On je kazao da su poljoprivreda i stočarstvo kao jedne od nekad vodećih privrednih djelatnosti u Bjelopavlićima danas na niskim granama i skoro do kraja zapuštene.

“Ogromni resursi za ovu vrstu privređivanja koje naša Opština posjeduje i koji bi trebalo da budu generator razvoja nijesu iskorišćeni. Upravo razvoj poljoprivrede može da bude jedan od važnih razloga zbog kojeg bi Danilovgrad bio mjesto u koje se dolazi da se živi, a ne mjesto iz kojeg se, zbog dosadašnje nebrige, sve više odlazi”, naveo je Brajović.

On je nabrojao neke od konkretnih mjera koje će lista ’SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad” preduzeti u cilju oporavka nakon 23. oktobra, i to:

“• Otvaranje u formi javno-privatnog partnerstva veterinarske ambulante za krupnu stoku i subvencionisanje cijene ljekova.
• Asfaltiranje prilaza svakoj štali sa preko 10 grla krupne stoke.
• Na katunima ćemo implementirati efikasniji model korišćenja fotonaponskih panela.
• Povećanje subvencije za mlijeko u visini od 15% otkupne cijene mlijeka.
• Subvencije za sjetvu i žetvu pšenice i kukuruza, a subvencija će se isplaćivati na ime proizvođača.
• Obezbijeđenje samohodnog silo kombajna u formi javno-privatnog partnerstva.
• Otvoranje Kancelarije za saradnju sa poljoprivrednicima”.

Takođe, dodaje, “bićemo otvoreni da kroz saradnju sa poljoprivrednicima i stočarima implementiramo bilo koju dobru ideju koja će Danilovgrad učiniti boljim mjestom za život svih nas koji ga volimo svim srcem”.

“SDP i Građani imaju konkretan plan za naš grad i naše građane. Podrška nama je podrška oporavku cijelog našeg kraja zbog čega će naša lista sasvim sigurno biti najveći pobjednik predstojećih izbora”, zaključio je Brajović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve