Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Injac hitno da penzioniše oficire koji su skupljali glasove za DPS

On je istakao da je u cilju realizacije obećanja stranaka parlamentarne većine datih građanima Crne Gore neophodno mnogo brže raditi na promjenama i u potpunosti koristiti ovlašćenja koja stoje na raspolaganju novim članovima Vlade

Nova srpska demokratija NSD i poslanički klub Demokratskog fronta hitno traže od nove ministarke odbrane Olivere Injac da iskoristi zakonsku mogućnost i da do 31. decembra penzioniše sve oficire i podoficire koji ispunjavaju uslove za penzionisanje, a u proteklom periodu su bili politički aktivisti u prikupljanju glasova za Demokratsku partiju socijalista, pa ih je zbog toga bivši ministar Predrag Bošković nagradio izuzimanjem od penzionisanja, saopštio je danas poslanik DF Milo Božović.

On je istakao da je u cilju realizacije obećanja stranaka parlamentarne većine datih građanima Crne Gore neophodno mnogo brže raditi na promjenama i u potpunosti koristiti ovlašćenja koja stoje na raspolaganju novim članovima Vlade.

“Pošto se ne radi o kadru, već o licima koja su se ogriješila o zakon, a imajući u vidu da zbog višegodišnjeg partijskog zapošljavanja inače postoji višak zaposlenih u GŠVCG i MO, njihovim odlaskom neće biti ugrožena borbena gotovost Vojske”, naglasio je Božović.

Dodao je da je urgentno i da Injac u što kraćem roku objelodani način izrade formacije Vojske tokom 2020. godine, koja je po njihovim informacijama u posljednjih par mjeseci najmanje šest puta vraćana na doradu, a sve u cilju brisanja nepodobnih i dopisivanja formacijskih mjesta koja su potom popunjavana partijski “poznatom metodom prepoznavanja terena”.

“Partijsko zapošljavanje i konačna formacija završena je tek pred sami izbor nove Vlade i zahtijevamo da se kao takva stavi van snage, ponište sva nezakonita postavljenja i prijemi, a svi koji su učestvovali u pomenutim nezakonitostima procesuiraju. Potom pristupiti izradi nove formacije koja će biti prilagođena stvarnim potrebama Vojske i MO, a popunu izvršiti najkvalitetnijim kadrom koji će časno i dostojanstveno obavljati svoju dužnost”, zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve